Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

11 december 2014

Aanvullende zorgverzekering voor lage inkomens

Hebt u een laag inkomen, dan is de maandelijkse premie voor de ziektekostenverzekering best een zware last. De gemeente Amsterdam heeft daarom afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea (voorheen Agis). U krijgt 7,5 % korting op de premie van de Basispolis Basic. Op deze pagina vindt u meer informatie.

De collectieve (gratis) aanvullende zorgverzekering kunt u nog tot en met 21 december aanvragen. Klik hier voor meer informatie en hier voor de brochure.

Eenmalige tegemoetkoming

Heeft u een minimum inkomen, en krijgt u een uitkering van Dienst Werk en Inkomen, dan kunt u een eenmalige tegemoetkoming aanvragen. Lees hier hoe u het extraatje kunt aanvragen als u geen bijstandsuitkering, maar wel een laag inkomen hebt.

Via deze link kunt u het formulier digitaal invullen. Een papieren aanvraagformulier kunt u laten opsturen door te bellen naar (020) 346 36 84. Houdt u dan uw BSN bij de hand en vraag naar het aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming. Het formulier moet u opsturen vóór 31 december 2014.

(Bron: Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam)

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel