Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

8 september 2014

Aanvulling op inspraakreactie Wmo

Onze inspraakreactie op de Wmo-verordening 2015 ligt inmiddels bij de gemeente. Aanvullend hierop hebben wij ook een brief naar wethouder Van der Burg (Zorg) gestuurd. Hierin vragen wij extra aandacht voor elementen die van groot belang zijn voor cliënten die een beroep doen op de maatschappelijke ondersteuning.

De elementen zijn:

  • De zwakke rechtspostie van cliënten tijdens de nieuwe aanvraagprocedure. Het College van B&W vragen we daarom ervoor te zorgen dat zij kunnen rekenen op tijdige en passende ondersteuning.
  • In de verordening zijn aanvullende criteria opgenomen voor maatwerkvoorzieningen. Er zullen cliënten zijn die niet aan deze criteria voldoen, maar bijvoorbeeld niet via het eigen netwerk voldoende ondersteuning kunnen krijgen.
  • Het College houdt vast aan het beleid dat geen woningaanpassingen worden gedaan als verhuizing goedkoper is. Wij roepen het College op om in de beoordeling van een aanvraag voor een woningaanpassing, altijd de inzet van het sociale netwerk mee te nemen.
  • De medewerkers van de gemeente die de juiste ondersteuning zullen bepalen, moeten over voldoende vaardigheden en deskundigheid beschikken. Wij willen dat de eisen hiervoor worden opgenomen in de beleidsregels.
  • Onze voorstellen in de inspraakreactie kunnen bijdragen aan een betere borging van de medenzeggeschap in de verordening. Wji verwachten dat deze anders te vrijblijvend zal worden ingevuld.

Klik hier om de gehele brief aan de wethouder te lezen.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel