Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 september 2012

Andreaspenning voor vertrekkend bestuurslid Van Zuijlen

Tijdens de Algemene Vergadering heeft wethouder Van der Burg (Zorg) de Andreaspenning uitgereikt aan ons vertrekkend bestuurslid Ruud van Zuijlen. De Andreaspenning is bedoeld voor mensen die zich langdurig als vrijwilliger hebben ingezet voor een Amsterdamse stichting of vereniging met een maatschappelijk doel.

 

Ruud van Zuijlen is sinds 1983 actief als belangenbehartiger voor mensen met een beperking. Eerst binnen de MS-vereniging (afdeling Amsterdam), in 1990 was hij medeoprichter van het Amsterdamse Patiënten Consumenten Platform (APCP). De voorganger van het APCP heette Stichting Amsterdamse Patiëntengroepen (opgericht 1984). De MS-vereniging Amsterdam was daar al lid van. En zo was Ruud ook betrokken bij de voorganger van het APCP. 

 

Positief mens

Ondanks zijn verslechterende gezondheid (progressieve MS) is hij altijd een positief mens gebleven die keer op keer vanuit een positief kritische blik opkomt voor de belangen van kwetsbaren. Waar anderen vaak zijn beperking zien, ziet Ruud wat er mogelijk is en stelt hij zijn kostbare energie in dienst van anderen. Met kennis van zaken, overtuiging en niet onbelangrijk: veel doorzettingsvermogen.

 

Daarbij weet Ruud mensen te verbinden en spoort hij aan tot samenwerken. Zijn inzet heeft een positieve effect gehad op het fusieproces van Platform VG, SGOA, Cosbo en APCP, de voorgangers van Cliëntenbelang Amsterdam. Zonder zijn inzet was de fusie mogelijk niet geslaagd.

 

De wethouder prees Ruud voor zijn tomeloze inzet als belangenbehartiger. In zijn dankwoord gaf Ruud aan dat hij van zijn ziekte zijn werk had gemaakt en hoopt welkom te zijn bij het cluster Chronisch Zieken en Gehandicapten van Cliëntenbelang Amsterdam.

 

Namens de gehele vereniging, en al die Amsterdammers waar Ruud zich al die jaren heeft ingezet: van harte gefeliciteerd en we zijn trots op je!

 

Deel dit artikel