Betekenis van de waarderingen

De informatie over toegankelijkheid bevat waarderingen. Hieronder kunt u lezen wat een aantal hiervan inhouden.

Goed toegankelijk

Het gebouw of de locatie is voor de meeste mensen redelijk goed te bezoeken. Ook voor rolstoelgebruikers die zelfstandig op pad zijn. 

Redelijk toegankelijk

Het gebouw of de locatie is voor mensen in een rolstoel met een begeleider of wat hulp, en eventueel voor mensen in een rolstoel met een sterke armfunctie, en mensen met krukken of een wandelstok redelijk goed te bezoeken is. 

Matig toegankelijk

Hetgebouw of de locatie is voor mensen met krukken of een wandelstok, of mensen die slecht ter been zijn, redelijk goed te bezoeken is. Voor de meeste rolstoelgebruikers voldoet het niet. 

Slecht toegankelijk 

Het gebouw of de locatie is eigenlijk alleen voor mensen zonder fysieke problemen goed te bezoeken is. Voor de meeste rolstoelgebruikers, voor mensen met krukken of een wandelstok en mensen met kinderwagens of veel bagage voldoet het niet. 

Ja/Aanwezig

Er is een voorziening (voor blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden) aanwezig en/of roken niet is toegestaan. 

Nee/Niet aanwezig

Er is geen voorziening (voor blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden) aanwezig en/of roken is toegestaan. 

 

Deze criteria zijn afgeleid van de in Nederland gehanteerde gegevens volgens het Handboek voor Toegankelijkheid en de landelijke toegankelijkheidscode. 

Alle Toegankelijkheid-onderwerpen

Hartelijk dank voor uw reactie. Deze is in goede orde ontvangen. Indien uw reactie voldoet aan onze huisregels plaatsen wij uw reactie op onze website.
Reactie plaatsen

Wees de eerste die een reactie plaatst!