Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

10 november 2015

Breng je stem uit voor de Amsterdamse Pluim!

Tijdens het Sportgala op maandag 14 december ontvangt de Amsterdamse sportorganisatie met het meest aansprekende sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische ziekte de Amsterdamse Pluim.

Breng nu je stem uit op deze genomineerden voor de Amsterdamse Pluim én op de genomineerden voor de Amsterdamse Fanny’s en zorg ervoor dat jouw favorieten er met de prijs vandoor gaan. Klik hier om te stemmen!

Handbalvereniging West Site

Een handbalvereniging met een grote diversiteit aan leden; ze zijn actief met jeugd op scholen en hebben al jaren een G-team, voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast een damesteam dat hoog speelt dat met beachhandbal tot de top van Europa behoort. West Site is genomineerd voor de Amsterdamse Pluim wegens hun grote inzet voor mensen met een verstandelijke beperking.

ASSV Showdown

Een sportvereniging voor mensen met een visuele beperking. De sport lijkt op tafeltennis, maar wordt heel anders gespeeld. Het lijkt meer op air hockey, alleen je ziet niets. Alle spelers dragen een geblindeerde skibril, zodat er gelijkheid is tussen de spelers. ASSV Showdown is genomineerd voor de Amsterdamse Pluim voor hun jarenlange inzet voor mensen met een visuele beperking.

Dance for Health

Stichting met als doel om met dans de kwaliteit van leven te verbeteren, in het bijzonder voor mensen met de Parkinson, MS en Reuma. In de danslessen van Dance for Health & Parkinson worden dansbewegingen uit moderne dans en klassiek ballet, theater en improvisatie geïntegreerd. Dance for Health is genomineerd voor de Amsterdamse Pluim wegens hun bijzondere aanpak en aanbod voor mensen met Parkinson, MS en Reuma.

Meer sport voor mensen met beperking

De Amsterdamse Pluim is een jaarlijkse prijs voor sportorganisaties en –verenigingen die zich onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. Het doel van Amsterdamse Pluim is:

  • Mensen met een beperking stimuleren om te gaan sporten.
  • De toegankelijkheid van het sportaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren.
  • Meer bekendheid te geven aan het sportaanbod voor mensen met een beperking.

Organisatie

De projectgroep Amsterdamse Pluim bestaat uit Cliëntenbelang Amsterdam, het Astmafonds, Stichting De Omslag, Gehandicaptensport Nederland en de gemeente Amsterdam. 

Klik hier om te bekijken wie de afgelopen jaren de Pluim hebben gewonnen en welke sportverenigingen tot de genomineerden behoordem.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel