Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 mei 2015

Column Meltem Kaya (D66): “Sterke tegenmacht van cliënten hard nodig”

Dit is een voorpublicatie van de column die Meltem Kaya, gemeenteraadslid in Amsterdam voor D66, voor de publieksversie van ons Jaarverslag 2014 eerder dit jaar heeft geschreven. Meltem is woordvoerder Zorg en Welzijn.

"Als raadslid hecht ik veel waarde aan het echt centraal zetten van cliënten. Zeker nu met alle veranderingen in de zorg is het extra belangrijk dat we goed naar cliënten luisteren. Mensen mogen niet de dupe worden van de veranderingen in de zorg. De zeggenschap over belangrijke keuzes moet daarom altijd bij de cliënt zelf liggen. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat de zelfbeschikking van de cliënt ten alle tijden centraal staat.

Cliënten moeten daarom echt een plek aan tafel hebben bij beleidsveranderingen in de gemeente. Onder leiding van mijn politieke idool en D66-minister van Volksgezondheid Els Borst zijn in de jaren 90 al belangrijke wetten ingevoerd die de positie van cliënten versterken. Wij zetten in Amsterdam die D66-lijn van Els Borst voort.

Goede ideeën worden niet op het stadhuis door politici en ambtenaren bedacht maar komen vooral van de mensen zelf. Daarom is het werk van Cliëntenbelang Amsterdam zo ontzettend belangrijk. Afgelopen jaar is hun inzet dan ook op meerdere momenten van grote betekenis geweest. Zoals bij alle veranderingen in de wet en regelgeving en de nieuwe taken die de gemeente heeft op het gebied van zorg voor kwetsbare mensen.

Een sterke tegenmacht van cliënten is  hard nodig en biedt daarbij extra waarborgen om fouten te voorkomen. Ik kijk als raadslid dan ook uit naar de verdere samenwerking met Cliëntenbelang Amsterdam in de komende jaren.”


5 april 2015

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel

Meltem Kaya (gemeenteraadslid D66)

Meltem Kaya
Volg haar op Twitter.