Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

2 oktober 2014

Geslaagde eerste bijeenkomst Platform Cliëntenraden LZ

De eerste bijeenkomst van het `Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg` trok meer bezoekers dan verwacht. Het thema ‘Samenspel tussen cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals’ leefde duidelijk onder de deelnemers en er waren genoeg ideeën voor volgende bijeenkomsten. De initiatiefgroep heeft hiermee een duidelijk signaal gekregen dat ze verder kan gaan met de formele oprichting van dit nieuwe Platform

De eerste themabijeenkomst trok meer dan 50 deelnemers, grotendeels afkomstig uit cliëntenraden van organisaties uit de langdurige zorg in Amsterdam. Daarnaast waren er  vertegenwoordigers van cliëntenraden buiten de regio en vanuit de mantelzorg.

Logische samenwerking

De organisatie van de bijeenkomst was in handen van een initiatiefgroep bestaande uit de voorzitters van de vier grote centrale cliëntenraden uit Amsterdam, LOC Zeggenschap in zorg en Cliëntenbelang Amsterdam. Deze samenwerking is uniek maar eigenlijk erg logisch. LOC en Cliëntenbelang vullen elkaar aan op landelijke en regionale kennis. LOC is al een bekende naam bij de cliëntenraden terwijl Cliëntenbelang in Amsterdam bekend staat als dé lokale vertegenwoordiger van cliënten- en patiëntenorganisaties.

Verder met formele oprichting

De initiatiefnemers presenteerden tijdens de bijeenkomst hun plan voor het oprichten van het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg. Dit platform heeft als doel lokaal een netwerk te vormen, kennis uit te wisselen via themabijeenkomsten en gezamenlijk standpunten naar buiten te brengen naar beleidsvormende partijen (zowel landelijk als in Amsterdam). De zaal gaf duidelijk te kennen dat de initiatiefgroep verder kan met hun plannen voor de formele oprichting van het platform.
Foto: spreker Hans Rutte

Meer lezen

Verslag van het plenaire gedeelte van de bijeenkomst

Presentatie van Rick Kwekkeboom

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel