Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 juli 2015

Gezocht: ex-mantelzorgers van chronisch zieke ouderen

Thuis zorgen voor een chronisch zieke oudere vraagt veel van de mantelzorger, familie en omgeving. Voor een project van het VUmc zijn we op zoek naar mantelzorgers die afgelopen jaar gezorgd hebben voor een chronisch zieke oudere met bijvoorbeeld dementie, Parkinson, chronisch hartfalen, COPD of hoge kwetsbaarheid door ouderdom, die thuis of na een kortdurende ziekenhuisopname (max. 1 week) is overleden. Om terug te kijken en ervaringen uit te wisselen rond mantelzorg tijdens de laatste levensfase.

Het VU medisch centrum (afdeling Huisarts- & Ouderengeneeskunde) voert dit onderzoeksproject uit over ondersteuning voor mantelzorgers van chronisch zieke en kwetsbare ouderen. Hiervoor organiseert VUmc groepsbijeenkomsten, waarin het met ongeveer zes tot acht mantelzorgers in gesprek gaat om de zorg voor chronisch zieke ouderen en hun mantelzorgers in de toekomst beter aan te laten sluiten bij de behoeften en wensen.

De groepsbijeenkomsten vinden in september in het VUmc plaats. Als er voldoende deelnemers zijn, wordt in overleg de datum en tijdstip vastgesteld. VUmc vergoedt de reiskosten en iedere deelnemer ontvangt een cadeaubon.

Heeft u het afgelopen jaar thuis mantelzorg verleend aan een chronisch zieke oudere, of kent u iemand? Neemt u dan contact op met Nienke Boogaard (j.boogaard@vumc.nl of (020) 44 49 655 voor meer informatie of om u op te geven.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel