Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 september 2015

In Memoriam Anneke Bolle

In de nabijheid van haar familie is Anneke Bolle op 27 september 2015 overleden. Anneke is 79 jaar oud geworden. Anneke was een icoon voor de cliëntenbeweging in Nederland en in Amsterdam.

Vele jaren heeft zij zich met haar hele hart ingezet om verbeteringen te realiseren voor mensen met psychische problemen. Dit deed zij op geheel eigen wijze. Immer zeer kritisch, recht voor zijn raap, krachtig, vasthoudend en vooral met oog voor de mensen om wie het gaat.

A. Bolle

Bij Cliëntenbelang Amsterdam was Anneke actief deelnemer en bestuurder binnen het Cluster GGz/Maatschappelijke Opvang. Ook was Anneke betrokken bij het onafhankelijke Groot Maatschappelijke Opvang/GGz overleg. Anneke was altijd aanwezig en had altijd een actieve en nuttige bijdrage. Buiten deze overlegstructuren ontwikkelde Anneke diverse initiatieven. Zo adviseerde zij het bestuur, nam zij deel aan onderzoek en participeerde in allerlei stuurgroepen. Bij deze activiteiten ging zij altijd zeer grondig te werk, wilde altijd het naadje van de kous weten. Recent nog heeft Anneke op eigen initiatief een aantal goedbezochte workshops gegeven over informele zorg.

Ook landelijk was Anneke erg actief bij diverse organisaties. Zo was Anneke erg trots op het congres ‘Gewoon wonen’ wat ze een aantal jaar geleden voor de Cliëntenbond heeft georganiseerd. Uitgangspunt daarbij waren de woonwensen van de mensen zèlf. Voor Anneke een belangrijk vertrekpunt waarin zij vele mensen bij de les hield.

We zijn dankbaar voor hetgeen Anneke gebracht heeft en zullen Anneke haar markante persoonlijkheid missen.  

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel