Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

2 februari 2016

In memoriam Conny van der Stelt

Op 16 december jl. overleed onverwacht Conny van der Stelt. Zij was de spil van Stichting Onbeperkt Zuid. Daarnaast betekende ze ook veel voor ons het cluster Stadsdeelgroepen en Cliëntenbelang Amsterdam in het algemeen. Een In memoriam door clustervoorzitter Nicolette Besemer.

Conny woonde alle vergaderingen bij; of het nu een Algemene Vergadering van de vereniging betrof of een clustervergadering. Ze was één van de drijvende krachten achter de fietsparkeeracties die wij een aantal jaren hebben uitgevoerd samen met de Fietsersbond.

Conny wist als geen ander de pers bij deze acties te betrekken. Met collega Erwin Young liet ze in het tv-programma 'Man Bijt Hond' zien wat er gebeurt als een fiets geparkeerd staat op een blindengeleidelijn.

Het was fijn dat Conny zo bekend was in de buurt, dat zij tal van signalen kon oppakken en binnen het cluster aan de orde stellen. In onze eigen stadsdelen konden we vervolgens nagaan hoe het bij ons zat met deze problematiek. We leerden veel van elkaar.

Op een wat koude middag op 22 december hebben we afscheid van haar genomen in het Petruskerkje van het oude Sloterdijk. Ook Harry Visser van Sportservice Amsterdam (gehandicaptensport) was aanwezig, met wie ze  zoveel overleggen heeft gevoerd.

Het was een mooi en waardig afscheid, maar voor ons is het allemaal nog bijna onvoorstelbaar dat Conny bij de volgende clustervergadering niet weer gewoon aanwezig zal zijn.

                                  

             

                                                      

                                                  

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel