Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 mei 2017

Meepraten over nieuwe vervoerders AOV

Het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) is de afgelopen maanden aanbesteed. Leden van onze werkgroep AOV hebben vooraf het Programma van Eisen, waaraan de nieuwe vervoerders moeten voldoen, van commentaar voorzien. Een deel hiervan is door de gemeente overgenomen.

 

De leden van de werkgroep, gebruikers van het AOV, hebben bijna 40 vragen gesteld, opmerkingen gemaakt en suggesties gedaan. Bij 5 eisen heeft de gemeente de tekst aangepast, bij ongeveer 15 eisen zal de gemeente op een andere manier rekening houden met de opmerkingen van de werkgroep.

 

Aanpassingen

De vervoerder moet in het  'implementatieplan' (het inwerkplan) aangeven hoe deze cliënten bij het inwerkprogramma betrekt. Bijvoorbeeld over het vastzetten van rolstoelen. Ook moet de vervoerder ervoor zorgen dat informatie over de hulpmiddelen van een cliënt bekend is bij de chauffeurs, zodat zij niet elke keer weer naar bekende gegevens vragen.

De eis dat tenminste 75% van het personeel moet worden overgenomen, vond de werkgroep te vrijblijvend geformuleerd. Voor cliënten is het namelijk erg belangrijk dat er ervaren en bekende chauffeurs zijn. Deze eis is aangescherpt.

 

Nieuwe vervoerders

De gunning is inmiddels definitief. De Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) gaat vanaf 1 juli Het Beschermd Vervoer en het Van Deur tot Deur Vervoer Samenreizend uitvoeren. Nu doet Connexxion dit nog. Voor het Deur tot Deur Plus en het Kamer tot Kamer vervoer verandert er minder: dat blijft Transvision uitvoeren.

 

Verder in gesprek

De werkgroep gaat met de gemeente verder in gesprek om de aanbesteding te evalueren. Met de vervoerders zullen we gesprekken voeren over andere zaken, zoals pasjes, terugbelservice, prioriteitsritten, het wagenpark, stratenkennis en routeplanners.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Weggeman via b.weggeman@clientenbelangamsterdam.nl

 

Deel dit artikel