Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

15 augustus 2016

Nieuwe bestuursleden Vereniging Cliëntenbelang Amsterdam

Artie Ramsodit en Nur Nurmohamed zijn benoemd tot bestuurslid van de Vereniging Cliëntenbelang Amsterdam. Zij volgen Tineke Stricker en Kenneth Lalji op, die vanwege statutaire regels het bestuur hebben verlaten. Nurmohamed is de nieuwe penningmeester van de vereniging.

 

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit (1975) is bestuurskundige en jurist. In 2014 promoveerde ze aan de Tilburg University. Tijdens haar promotieonderzoek verdiepte zij zich in 'het opmerkzaam handelen van de politiefrontlinie in lastige situaties'.

Artie RamsoditMomenteel is Artie werkzaam als onderwijsontwikkelaar en docent op de Hogeschool van Amsterdam op het gebied van besturen, organiseren en managen in de stad en begeleidt ze deeltijd masterstudenten bij het ontwerp en de uitvoering van actie onderzoek.

 

Artie werkte eerder bij de Rijksoverheid (Economische Zaken en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties), voor politieregio’s (Gelderland-Midden en Kennemerland) en als organisatieadviseur (De Beuk). Ook is zij sinds 2010 gemeenteraadslid voor de PvdA in Haarlem. Haar portefeuille omvat de onderwerpen werk, inkomen, Participatiewet, jeugd(zorg), schoolverzuim, schuldhulpverlening en armoede. Tevens was ze van 2014 tot 2016 lid van het Presidium en voorzitter van de commissie bestuur.

 

Artie is een bestuurder met passie voor maatschappelijke vraagstukken. Juist wanneer het gaat om gelijke kansen voor kwetsbare groepen. Dat is haar motivatie om als bestuurder actief te zijn. Zij is ook bestuurslid van de Nederlandse Vrouwenraad en van de Amsterdamse stichting voor Kennis en Sociale Cohesie. Vanwege haar expertise op het gebied van onderwijs en bestuurlijke vraagstukken is zij lid van de Raad van Toezicht van Sirius, een stichting voor primair onderwijs in Amsterdam bestaande uit veertien basisscholen.

 

In haar rol als bestuurder bij Vereniging Cliëntenbelang Amsterdam wil Artie bijdragen aan de daad- en denkkracht van de vereniging als koepelorganisatie. Vertrekpunt daarbij is de ervaringsdeskundigheid en de leefwereld van de leden. Vanuit het cliëntperspectief samenwerken meer kansen realiseren voor iedereen.

 

Nur Nurmohamed

Zijn studies Bedrijfseconomie en Accountancy (Postdoctoraal) aan de Vrije Universiteit van Amsterdam brachten Nur Nurmohamed (1966) in 1990 in het financieel management en bankwezen. Sinds 2007 vervult hij diversie directiefuncties bij de Rabobank. Daarvoor was hij directielid bij de Bestuursdienst van de gemeente Amsterdam, en onder meer belast met privatiseringen en verzelfstandigingen.

 

In Paramaribo was Nur onder meer algemeen directeur bij Hatramij NV en HJ de Vries NV, bedrijven actief in de food en non-food sector. Hiervoor was hij manager bij KPMG accountants en OHRA. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden is Nur voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningbouwcorporatie Elan Wonen in Haarlem en lid van de Raad van Toezicht (voorzitter van de auditcommissie) van The Colour Kitchen. Een organisatie voor het opleiden en de ontwikkeling van jongeren met verschillende culturele achtergronden en een achterstand tot de arbeidsmarkt in Amsterdam.

 

Daarvoor was hij ook lid van de Raad van Toezicht (voorzitter auditcommissie) van de PO Raad, de brancheorganisatie voor het Primair Onderwijs in Utrecht.

 

Nur stelt zijn kennis en kunde graag beschikbaar voor organisaties die maatschappelijk een belangrijke rol vervullen voor hun verschillende doelgroepen. In zijn nieuwe functie wil hij zich hardmaken voor een sterke en wendbare organisatie, om in een tijd waarin veel verandert de belangen van Amsterdammers optimaal te kunnen en blijven behartigen.    

 

Deel dit artikel