Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

11 juli 2016

Onderzoek toegankelijkheid stadsloketten voor Amsterdammers met beperking

Eind juni is het rapport van het onderzoek naar de toegankelijkheid van de stadsloketten voor Amsterdammers met beperking afgerond. Het onderzoek is uitgevoerd door Onderzoek Informatie en Statistiek in opdracht van de gemeente Amsterdam (Dienstverlening). Met de onderzoekers hebben wij de onderzoeksvragen opgesteld.

Ervaringsdeskundigen met een visuele, motorische of psychische beperking hebben met de onderzoekers als 'mystery guest' bezoeken afgelegd bij de stadsloketten.

De bereikbaarheid van de loketten, de fysieke toegankelijkheid en de bejegening door medewerkers is onderzocht, evenals de vindbaarheid van informatie over de loketten op de website van de gemeente.

Het rapport is vorige week gepresenteerd aan het management van Dienstverlening, de afdeling die verantwoordelijk is voor de stadsloketten en de informatievoorziening van de gemeente via Amsterdam.nl en het telefoonnummer 14 020.

Het onderzoek heeft tal van aanbevelingen opgeleverd. Een dikke plus is de waardering voor de bejegening en houding van de medewerkers, die als zeer prettig en respectvol is ervaren.

Grotere knelpunten worden aan coördinerend wethouder Eric van de Burg (Toegankelijkheid) voorgelegd.

Dit najaar volgt een gebruikersonderzoek van de website van de gemeente, specifiek naar de eisen waar deze aan moet voldoen om goed bruikbaar te zijn voor mensen met een visuele beperking.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel