Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

1 oktober 2014

Radio Signaal: thema-uitzending over borstkanker

In oktober wordt wereldwijd aandacht geschonken aan de strijd tegen borstkanker. Zo ook bij Radio Signaal. Stem donderdag 2 oktober tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Hannelies Boelhouwer

Hannelies Boelhouwer schreef het boek  Bedreigende Borsten.  Ze blijkt draagster van het BRCA-gen, dat borstkanker bij haar oma en haar zussen heeft veroorzaakt. Wat volgt is een achtbaan van emoties, onmacht en de hartverscheurende keuze om preventief twee borsten te amputeren. Haar boek was eerder onderwerp van een radiodocumentaire van de VPRO. 

Borstkankerdag

In het kader van de borstkankermaand organiseert het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis op zaterdag 4 oktober een Borstkankerdag. Naast een informatief programma is er de boekpresentatie van 'IK het fotoboek dat niet over borstkanker gaat' van fotograaf Michel Grollé. Eén van de organisatoren vertelt over de dag.

Marie-Jeanne van Hövel tot Westerflier

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier heeft haar zus verloren aan borstkanker. Zij vertelt in de uitzending haar persoonlijke verhaal, en over het fotoboek dat zij onlangs heeft samengesteld. Amsterdam neemt hier een belangrijke plaats in.

Column

De column van Marjo Oosterholt gaat over honden. 

Radio Signaal Digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel