Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 juni 2015

Radio Signaal, uitzending 25 juni

Het was afgelopen week ‘Roze Week’. In deze uitzending daarom twee roze onderwerpen: Secret love in China en het Roze Stadsdorp i.o. Daarnaast een portret van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Stem donderdag Stem tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Vrijwilligers Centrale Amsterdam

De  VCA bemiddelt mensen met een fysieke beperking naar vrijwilligerswerk. Elvira Jungslager is projectleider van  ‘Ik vind jou’, een project dat de VCA samen met Cliëntenbelang Amsterdam gestart is. Welke beperkingen hebben mensen die zich aanmelden en bij welke organisaties vinden zij een werkplek? Hoe ziet de begeleiding eruit? 

Roze Week

De afgelopen week was het roze week waarbij dit keer vooral  Maastricht in het  Roze zonnetje werd gezet. In onze stad zal binnenkort de Gay Pride plaatsvinden; van 25 juli tot en met 2 augustus zullen de hoofdstedelingen veel door een roze bril zien. In de laatste reguliere uitzending daarom extra roze aandacht.

Roze in China

Anne Marie Woerlee is hoofd tentoonstellingen bij het Tropenmuseum. In de uitzending vertelt zij over de expositie Secret Love. Deze tentoonstelling laat zien hoe het leven er in China uitziet voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (oftewel LHBT’s).

Roze Stadsdorp

Ina Kraus is psycholoog en gepensioneerd psychotherapeut. Zij zet zich in voor een Roze Stadsdorp, een organisatie die de LHBT-gemeenschap in de stad wil verbinden. Maar hoe gaat dit eruit zien? Het is een (nog?) niet wijk-gebonden organisatie, hoe loopt de verbinding dan? 

Column

De Column Afschrijven of empoweren is van Petra Jorrisen

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel