Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 april 2017

Radio Signaal, uitzending 6 april

De huidige gezondheidszorg richt zich onvoldoende op het vrouwelijk lichaam. Aan het woord komen Xanne Visser van Woman Inc en Melitia van het Hiv-servicepunt. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

Zorg vergeet vrouwen

Behandelingen zijn toegespitst op mannen, en geneesmiddelen soms alleen op mannen getest. Vrouwen kunnen hierdoor last krijgen van onverwachte bijwerkingen en symptomen. Dit kan tot levensbedreigende situaties leiden. Te gast is Xanne Visser, redacteur Gezondheid bij Women Inc. Zij vertelt over de campagne  Behandel me als een dame gericht op  gelijke kansen op gezondheid, voor iedereen.

Vrouwen met Hiv

Melitia is Hiv-positief en actief bij het Servicepunt Hiv . Zij  vertelt, inhakend op het interview met Women’s Inc, over Hiv-medicijnen voor vrouwen. Ook gaat zij in op de wijze waarop vrouwen en mannen besmet raken, en hoe de besmetting haar eigen leven beïnvloedt. Hoe gaat zij bijvoorbeeld om met stigmatisering?

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel

U kunt de uitzending terugluisteren via deze link.