Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 december 2016

Radio Signaal, uitzending 8 december

Met de Stichting BeeSupport, theaterstichting 5D en de sociale woningbouw van de Amsterdamse School. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

Stichting BeeSupport

De Stichting BeeSupport is de aktie 'Blij met de Bij' en 'Alle bijtjes helpen' gestart. Bijen en andere insecten zijn belangrijke spelers in de natuur voor mens en dier. Door de monocultuur en pesticiden worden ze in hun bestaan bedreigd, zowel in Nederland als wereldwijd.

BeeSupport zet zich in voor het behoud van de diversiteit van planten en insecten. De stichting steunt onder meer De Kutsungirira Beekeeping Society in Masvingo in Zuid-Afrika en projecten in Uganda en Tanzania. Iedere zaterdag staat de stichting van 10.00 - 16.00 u op de Noordermarkt.

Ellen Michaelis vertelt in de studio over het werk van BeeSupport.

Theater met en zonder handicap

Op 16 en 17 december organiseert de Stichting 5D een tweedaags theaterfestival. 5D biedt mensen met en zonder handicap de mogelijkheid kennis te maken met allerlei theatervormen. Op het festival worden de producties van het afgelopen jaar voor het eerst vertoond. Productieleider Hans Jan Fokkens praat ons bij.  

Sociale woningbouw Amsterdamse School

Stichting De Dageraad en Museum Het Schip zijn voorbeelden van De Amsterdamse School; een kunst- en architectuurstroming vol romantiek, fantasie en maatschappelijke idealen. In de studio  is Barend Blom aanwezig, de  curator en historicus van Het Schip/De Dageraad.

In juni wordt er een festival georganiseerd: Internationale Social Housing. In alle grote steden van de wereld staat de sociale woningbouw op de tocht. Dit festival wil een bijdrage leveren aan de discussie hierover, te meer daar Amsterdam sterk onder druk staat van vastgoedbelangen. 

Op 17 december is er een architectuurwandeling. Deze wandeling van 1,5 uur, onder leiding van een deskundige gids, start op het Roelof Hartplein bij de openbare bibliotheek, de poort tot Plan Zuid van Berlage.

Hier staan Amsterdamse School gebouwen, zoals Het Nieuwe Huis en Huize Lydia. In de wandeling is een bezoek aan Het Nieuwe Huis opgenomen. De tocht gaat verder langs de volkswoningbouw in Plan Zuid, waar corporaties met bevlogen architecten bijzondere woningen hebben gebouwd. 

U kunt zich nog opgeven voor 17 december via bovenstaande link. 

Column

De column 'Ongemak' is van Marja Morskief.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.

Radio Signaal is ook te vinden op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel

U kunt deze uitzending terugluisteren via deze link. Nadat u het scherm van Salto hebt opengeklikt, klikt u op het icoontje 8.