Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

9 september 2014

Radio Signaal 11/9: keurmerk voor SCIP

In deze uitzending: SCIP dat een belangrijk keurmerk heeft verworven, fysiotherapeut Ans Klinkenberg en Café Oké voor iedereen met een verstandelijke beperking én homoseksuele gevoelens. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natuurlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Keurmerk voor SCIP

Stichting Clientgestuurde Initiatieven en Projecten (SCIP) heeft  onlangs het keurmerk 'Cliënt Centraal' gekregen. Wat is dat voor keurmerk en waarom viel SCIP in de Prijzen?

De Fysiotherapeut

Ans Klinkenberg is werkzaam als fysiotherapeut in Amsterdam Oost. We praten met haar over wat haar beroep inhoudt en met welke klachten de meeste patiënten bij haar aankloppen. Wat wordt er tegenwoordig wel en niet vergoed?  Is het de laatste jaren rustiger in de praktijk door zorgmijding? Wat kunnen mensen zelf doen om fysieke problemen te voorkomen?

Café Oké

Rijkjan Sikkel en Arnold Boekhoff vertellen over Café Oké. Dit is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor homo's, lesbiennes, bi's en transgenders met een verstandelijke beperking. Rijkjan heeft het café jarenlang vanuit het COC  gecoördineerd en Arnold is een bezoeker van het café. Hoe ziet zo’n ontmoetingscafé eruit en wordt het goed bezocht?

Verder proberen medewerkers van het café ook het klimaat bij begeleiders en in de instellingen zo te veranderen dat homoseksuele verstandelijk beperkten zich zelf kunnen zijn. Hoe doen zij dat?

Column

De column 'Prostitutie is prima' is van Toon van der Aa.

Radio Signaal Digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op Twitter. Een aantal gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel