Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 augustus 2014

Radio Signaal 28 augustus: macht en onmacht van de cliëntenraad

De laatste zomergastuitzending gaat over de positie van de cliëntenraden. Te gast zijn gemeenteraadslid Meltem Kaya en cliëntenraad-voorzitter Danny Hogers. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren.

Meltem Kaya is voor D66 woordvoerder zorg & welzijn,  Danny Hogers voorzitter van Cliëntenraad Sinai Centrum. We blikken terug op de totstandkoming van de cliëntenraden in het verleden en de rol die D’66 hierin heeft gespeeld. Vervolgens wordt gekeken wat de huidige  transitie van de AWBZ naar de WMO betekent voor de cliëntenraden. Heeft het college van Amsterdam wel aandacht voor cliëntenraden?

Ook wordt ingegaan op de vraag in hoeverre cliëntenraden op de hoogte moeten zijn van de ontwikkelingen in de politiek op het gebied van de zorg. Wat kun je met die kennis, en hoe vaar je vervolgens je eigen koers in dit geheel.  Is het bijvoorbeeld wenselijk dat een cliëntenraad over het therapieaanbod gaat of is dat een stap te ver?

De overheid faciliteert  de cliëntenraden. Versterkt dit hun positie in de politieke arena of lopen zij hierdoor juist aan een leiband? Kortom: waar ligt de samenwerking, waar de strijd en waar de macht.

Radio Signaal digitaal

Luister  via internet  live naar de uitzending. Beluister  eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op  Twitter.  Een aantal gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons  Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel