Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 mei 2015

Radio Signaal op 18 juni: het verhaal van Luc Boyer

Als opwarmertje voor de komende Zomergastuitzendingen (juli/augustus) herhalen we een zomergast van vorig jaar. Olga van den Berg ontmoet theatermaker Luc Boyer, die in 2012 getroffen werd door een zware beroerte. Zijn gevoelens en strijd verwerkte hij in drie voorstellingen onder te titel `Step by step`. Oorspronkelijk stond deze uitzending voor 14 mei gepland, maar kon toen door een storing niet doorgaan.

Carrière

Luc Boyer  (1935, Indonesie) volgde in de jaren '60 een klassieke en moderne dansopleiding. Hij studeerde  in Parijs en werkte als mimespeler in  diverse Franse steden. Terug in Nederland was hij onder meer artistiek leider bij het Bewegingstheater BEWTH en gaf les aan de Theaterschool Amsterdam. In1978 richtte hij zijn eigen Affiniteitstheater op. Vanaf de jaren '70 was hij ook regelmatig als acteur te zien op de Nederlandse televisie. Het meest werd hij bekend door zijn rol van slechterik Charon in de politieserie Unit 13.

Beroerte als inspiratie voor drieluik

In 2012 werd  Luc Boyer getroffen door een zware beroerte. Hij raakte halfzijdig verlamd en liep hersenletsel  op. Met deze enorme beperkingen verdween hij niet van het toneel. Integendeel. Hij maakte er een  drieluik over . In 'Step by step by Wheels'  ging het om troost en omarming; 'Step by step  by Wings'  ging over de behoefte aan vrijheid.  In 'Step by step by Memories'  ten slotte,  haalt hij terug wat er gebeurd is en probeert vat te krijgen  op zijn nieuwe werkelijkheid.  

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel