Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 februari 2015

Radio Signaal over dyslexie

De uitzending van 19 februari is volledig gewijd aan dyslexie, in de volksmond ook wel woordblindheid genoemd. In Nederland komt het voor bij 3% van de bevolking. Behandeling is mogelijk maar biedt vrijwel nooit een totale oplossing. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we via internet te volgen en terug te luisteren.

Ervaringsdeskundig ondernemer

Jan Barnhoorn praat met Sjan Verhoeven, zelf ervaringsdeskundige en inmiddels via haar bedrijf Dynamika gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met dyslexie. Zij is co-auteur van het boek Dyslexie, storing of intelligentie en als adviseur verbonden aan de Stichting Impuls-Woortblind (inderdaad met een 't'...), een organisatie ter ondersteuning van mensen met Dyslexie.

Dyslexie in het onderwijs

Docent Anne Marie Hartman helpt jongeren en volwassenen met dyslexie bij het ontwikkelen van studievaardigheden voor het voortgezet onderwijs. In een telefonisch interview vertelt ze over haar ervaringen.

Persoonlijk verhaal

Een persoonlijk verhaal komt van Marjan Nieuwenhuis. In haar jeugd werd ze vanwege haar dyslexie voor dom gehouden. Met veel doorzettingsvermogen wist ze het vanaf de huishoudschool tot een universitaire opleiding te brengen..

Column

De Column is van Nynke van Zwol

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel