Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 januari 2015

Radio Signaal over oorsuizen

Deze week een thema-uitzending in het kader van de `Week van het Oorsuizen` die plaatsvindt van 2 t/m 8 februari. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En we zijn ook via internet te volgen en terug te luisteren.

Tinnitus

Oorsuizen of tinnitus is het waarnemen van een piep, brom, fluit, suis of ander geluid in het hoofd, of in één of beide oren, zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Meer dan 1 miljoen Nederlanders lijden eraan, uiteraard in meer of mindere mate. Recent kwam oorsuizen in het nieuws door een patiënte die euthanasie had gevraagd en gekregen  in een levenseindekliniek. 

Week van het Oorsuizen

Aanleiding voor de thema-uitzending is de Week van het Oorsuizen, die in navolging van een Engels initiatief plaatsvindt van 2 t/m 8 februari. In de studio praat Jan Barnhoorn met Margriet van Loon, Teun Dinkla en Karel Gillissen, alledrie tinnitus-ervaringsdeskundigen van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden. De NVVS heeft oorsuizen tot één van haar speerpunten gemaakt.

Column

De column van Henk Kleve gaat over de betaling van de zorgpremie.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel