Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

15 december 2016

Radio Signaal uitzending 15 december

In deze uitzending: het kunstproject ArtZuid, de Sociale kruidenier, en de gemeentelijke website Pak je kans, voor mensen met een smalle beurs. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

ArtZuid

In de studio vertelt Cintha van Heeswijck over ArtZuid, een tweejaarlijks beeldenroute van wereldklasse in Amsterdam-Zuid. Cintha is de directeur van dit evenement. In 2013 werd het project door de Oranje Fonds Kroonappels gekozen tot ‘Beste Buurtinitiatief’. De laatste jaren is het buurtinitiatief uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke kunstevenement van Nederland.

Pak je Kans

Xanne Cooke, voorlichter bij de gemeente Amsterdam,vertelt in de studio over de website Pak je Kans. Op deze website informeert de gemeente inwoners over tal van financiële regelingen en toeslagen. 

Extra aandacht is er voor de nieuwe regeling 'Passende Huur'. Hiermee kunnen huurders die nu in een dure huurwoning wonen mogelijk een extra toeslag krijgen. 

Sociale kruidenier         

Bij De sociale kruidenier van de Protestantse Diaconie kunnen mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank Amsterdam hun boodschappen doen. Ze krijgen hiervoor een maandelijks tegoed en betalen een deel zelf.

De winkel aan Nieuwe Herengracht 18 heeft een assortiment van houdbare producten en non-food. Jessie Perhave vertelt hierover in de uitzending.               

Column

De column ‘Ontstressen ‘ is van Olga de la Fontaine.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel

U kunt deze uitzending terugluisteren via deze link. Nadat u het scherm van Salto hebt opengeklikt, klikt u op het icoontje 15.