Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

13 januari 2015

Radio Signaal uitzending 15 januari

In deze uitzending: het maatjesproject van Humanitas, de FNV op de bres voor de vrije artsenkeuze en het probleem van slecht leesbare bijsluiters. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Maatjesproject Humanitas

Meriam Jonkman is gebiedscoördinator van het Maatjesproject van Humanitas in Amsterdam. Het Maatjesproject is een 1-op-1 koppeling van een vrijwilliger aan iemand die op bepaalde punten in het leven een maatje nodig heeft. Het kan daarbij gaan om het ondernemen van een activiteit, het aangaan van sociale contacten, het bieden van emotionele steun of een luisterend oor. 

Actie FNV voor vrije artsenkeuze

Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV, vertelt over het standpunt van de FNV dat de vrije artsenkeuze behouden moet blijven, en hun acties hiervoor. Wat verwacht zij van de reparatiepoging nu de wet niet door de Eerste Kamer gekomen is?

Onleesbare bijsluiters

Olga van den Berg praat met Alexander Grassi, directeur van Zorg Advies Amsterdam. Hij deed onderzoek naar slecht leesbare bijsluiters bij medicijnen. Een groot probleem, zeker voor mensen met taal- of leesproblemen of lager opgeleiden.

Column

De Column ‘Als ik maar niet moet’ is van Petra Jorrisen.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel