Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 juli 2014

Radio Signaal Zomergasten 17 juli

Radio Signaal gaat gewoon door in de vakantie! Op donderdag 17 juli is de eerste Zomergastuitzending, met Lucia Jessurun. Het zal gaan over inburgering en laaggeletterdheid. Stem tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Naar schatting 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. In Amsterdam is dat 19% van de populatie. Schrikbarende cijfers, terug te vinden in de nota Educatie Werkt! Amsterdams beleid voor volwasseneneducatie 2013 - 2015. In de uitzending wordt ingezoomd op het grote migranten-aandeel in deze groep.

Lucia Jessurun is docente Nederlands in de volwasseneducatie/ inburgering. We praten met haar over wat er komt kijken bij inburgering van mensen die nu een verblijfsvergunning hebben. Wat moeten zij kennen en kunnen voor dit examen?

Wat vindt zij van het voornemen van staatssecretaris Kleinsma om te korten op de bijstandsuitkering als mensen te weinig taal leren? 

In tegenstelling tot de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, komt de verantwoordelijkheid voor de inburgering straks helemaal bij het Rijk te liggen. Wat vindt Lucia hiervan? En wat zou zij als eerste veranderen als zij het voor het zeggen had?               

 

 

 

Radio Signaal Digitaal

Luister  via internet  livenaar de uitzending. Beluister  eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op  Twitter.  Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons  Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel