Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 april 2014

Samenwerkingsovereenkomst Wijkzorg 2014

De Gemeente Amsterdam, Agis Zorgverzekeringen (onderdeel van Achmea), organisaties voor informele zorg en welzijn en aanbieders van langdurige zorg en ondersteuning ondertekenden donderdag 17 april jl. een samenwerkingsovereenkomst voor de Wijkzorg 2014.

Wethouder Eric van der Burg: ‘’Wijkzorg is de spil van de toekomstige Amsterdamse zorg. Afgelopen donderdag zijn er afspraken gemaakt over de samenwerking en rollen van de verschillende partijen in de wijk. Willen we goede zorg ook in de toekomst beschikbaar houden voor hen die het nodig hebben dan is een nieuwe manier van denken en werken zeer nodig. We willen mensen zo veel mogelijk thuis en in de wijk de ondersteuning bieden die ze nodig hebben’’.

 

V.l.n.r.: Esma Salama (programmanager SIPI), Mieke Maes (Atelier K&K), Ad Warnar (directeur Cliëntenbelang Amsterdam), Ahmed el-Mesri (Assadaaka) en Eric van der Burg (voormalig wethouder Zorg) en Tunny Jongejan-Maat (voorzitter OAR).

Samenwerkingsovereenkomst

De overeenkomst bestaat uit afspraken over hoe de partijen in de wijk samenwerken rond een Amsterdammer die hulp nodig heeft. En hoe die Amsterdammer daarbij betrokken is. De partijen zorgen samen voor een aanspreekpunt en deskundige medewerkers in de wijk. Ieder netwerk bestaat in ieder geval uit een wijkverpleegkundigen, een HBO-maatschappelijk werker en cliëntondersteuners. Zij hebben een belangrijke rol bij het beoordelen van elke hulpvraag en het vinden van een passend antwoord op die vraag samen met de Amsterdammer.

Wijkzorg op Amsterdam.nl/tv

Bekijk het item over Wijkzorg dat op 22 april is uitgezonden op AT5 (Amsterdam.nl/tv). Meer weten over Wijkzorg? Kijk dan op de website van de Gemeente Amsterdam.  

(Bron: gemeente Amsterdam, Dienst WZS)

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel