Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 december 2016

Stedelijk Kader Zorghuisvesting niet ambitieus genoeg

De gemeente Amsterdam en zorgaanbieders van langdurige zorg hebben de conceptnotitie `Stedelijk Kader Zorghuisvesting` opgesteld over een goede planning voor verpleeghuizen in de stad. In een reactie hebben wij laten weten dat zorghuisvesting veel breder gezien worden. Zorghuisvesting begint niet pas ná een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz), maar al thuis. De notitie richt zich op de capaciteit aan verpleeghuisbedden: het aantal verpleeghuisplaatsen op de juiste plaats. De samenhang tussen thuis wonen en een verzorgings- of verpleeghuis ontbreekt.

 

Goed thuis wonen

We missen ambitie, en een toekomstvisie. De vraag waar het volgens ons echt om zou moeten gaan is hoe mensen zo goed mogelijk kunnen blijven wonen met de zorg die zij nodig hebben. Voor wonen met zorg in de eigen buurt is veel meer nodig. Dit hebben we beschreven in onze Leidraad ‘Wonen is meer dan een dak boven je hoofd.

 

Onze reactie hebben we ingediend met de voorzitter van het Platform Cliëntenraden in de Langdurige Zorg, Kenniscentrum Gemeenschappelijk Wonen Oudere Migranten t Kenniscentrum Gemeenschappelijk Wonen voor Oudere MigrantenWoonSaemhet Platform Mokum Roze en een deelnemer an een van de proefprojecten van 'Ouderenvriendelijke stad'.   

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dora Tjalsma (beleidsmedewerker Ouderen) via d.tjalsma@clientenbelangamsterdam.nl

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel