Toegankelijk Amsterdam

De website Toegankelijkamsterdam.nl is opgehouden te bestaan. De informatie over de toegankelijkheid van openbare gebouwen en gelegenheden is toegevoegd aan de ‘open data kaart’ van de gemeente Amsterdam. Deze kaart biedt een aantal nieuwe functionaliteiten: een legenda en bezoekers kunnen snel wisselen tussen kaart- en lijstweergave. Ook nieuw is dat bezoekers de locaties van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen er kunnen vinden. Hoewel we gebruik maken van deze kaart van de gemeente, blijven wij de informatie voor de kaart verzorgen.

 

Belang voor mensen met beperkingen

Of u nu naar het gemeentehuis moet, een cultureel uitstapje maakt of gewoon gaat shoppen: u bereidt uw reis voor. Wat zijn de openingstijden of entreeprijzen? Waar kunt u parkeren? Voor mensen met een beperking is bovendien specifieke informatie welkom. Is er een gehandicaptenparkeerplaats in de buurt? Is er een aangepast toilet? Zijn er rolstoelplaatsen of is er een ringleiding? 

Ook als een voorziening niet of maar deels toegankelijk is, brengen wij dat in kaart. Het gaat erom dat u aan de hand van de informatie zèlf kunt bepalen of het gebouw of de gelegenheid te bezoeken is.

Belang voor bedrijven en organisaties

Integrale toegankelijkheid betekent dat de leefomgeving voor iedereen, onafhankelijk en gelijkwaardig bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar is. Met name voor mensen met een functiebeperking en ouderen, maar ook voor bijvoorbeeld ouders met kinderwagens of mensen met zware tassen en leveranciers.

Duurzame participatie

Eén op de acht Nederlanders heeft een fysieke of zintuiglijke beperking. Bijna twee miljoen mensen! Het is een omvangrijke groeimarkt, dankzij de toenemende vergrijzing. Het zijn lang niet altijd mensen die weinig te besteden hebben.

En recreëren doen zij niet alleen, vaak ook in gezelschap. Met de juiste aanpassingen levert dat geen problemen op. Met een vermelding op Toegankelijk Amsterdam hebben bezoekers met een beperking daar zicht op en de eigenaar of beheerder heeft een objectieve beoordeling, die de basis vormt voor een advies op maat.

Werkwijze

De gegevens over de gebouwen zijn afkomstig uit onderzoeken die zijn uitgevoerd door onze opgeleide vrijwilligers en studenten ergotherapie, fysiotherapie en bouwkunde van de Hogeschool van Amsterdam. Zij maken gebruik van een gestandaardiseerd beoordelingsformulier. De gegevens voeren wij in de database van Toegankelijk Amsterdam in en na akkoord van de beheerder of eigenaar 

Alle Toegankelijkheid-onderwerpen

Hartelijk dank voor uw reactie. Deze is in goede orde ontvangen. Indien uw reactie voldoet aan onze huisregels plaatsen wij uw reactie op onze website.
Reactie plaatsen

Michel Failing op 29-01-2017 om 07:40:
Gewoon slecht. Niet te gebruiken dit.

Rob van Zoest op 01-11-2016 om 11:31:
Wie heeft dit in hemelsnaam bedacht? Ontoegankelijk systeem met summiere, onvolledige informatie. Dit is bijna lachwekkend en volstrekt nutteloos. Mooie manier om rolstoelers e.a. uit de stad te weren. Dit moet écht beter!

ELarson op 16-07-2016 om 12:19:
Ik hoop dat het goed is dat ik post dit bericht. Mijn man en ik zijn in het proces van verhuizing en proberen om een woning in Amsterdam te krijgen. Het is alweer 15 jaar geleden dat we in Amsterdam gewoond en vraag me af of misschien jullie advies kunnen geven. Wij denken misschien Ijburg of Oostelijk Havengebied. Welk gebied is de meest rolstoel toegankelijk denk jullie?

Karin de Vries op 20-03-2016 om 04:08:
Wat is dit voor onoverzichtelijke site? De site blijft ook vaak hangen.
En wat is de definitie van "redelijk" m.b.t. de toegankelijkheid van een gebouw? Is er dan een verhoging van 5 cm? Of zijn er twee traptreden? Kun je met wat hulp met een rolstoel naar binnen of is dit onmogelijk? Wat ís redelijk?! Hier heeft een gehandicapte helemaal niets aan.
Hoe breed is de deur? Dat staat er allemaal niet. Kortom: waardeloos! Wanneer komt er een betere site?

Christiaan Groeneveld op 17-02-2016 om 03:02:
Geachte lezer(es), de moeite die u neemt om mindervaliden toegang te geven tot uw museum siert u, mijn dank daar voor! Mijn vrouw zal ik trachten over te halen een bezoek te plannen! Gauw tot ziens in uw prachtige ambiance! Chris Groeneveld

Petra Postma op 20-10-2015 om 07:26:
Het is jammer dat deze website weg is.
Wij zijn druk bezig om bedrijven en instantie's te inspecteren door heel Nederland om de toegankelijk goed in kaart te krijgen. mocht u meer willen weten zie.
www.ktg-solutions.com en u kunt altijd contact met ons opnemen.

Esther Lof op 16-10-2015 om 11:23:
Jammer dat de website toegankelijk Amsterdam ophoud te bestaan, dat deze link t/m 01-01-2016 wordt doorgelinkt vind ik wel te kort. Is het niet mogelijk om nog een heel jaar de bezoekers van de website toegankelijk Amsterdam door te linken naar de nieuwe website : open data kaart?