Toegankelijkheid

Sociale en fysieke toegankelijkheid zijn basisvoorwaarden voor mensen met beperkingen om deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Om ervoor te zorgen dat toegankelijkheid in het beleid en de uitvoering ervan een vaste plek heeft, proberen wij voortdurend de politiek, gemeentelijke diensten, stadsdelen en het maatschappelijk middenveld (woningcorporaties, vervoerders, welzijns- en zorginstellingen) ervan te overtuigen hoe belangrijk dit is.

Op verzoek van verschillende partijen adviseren wij over (ver)bouwplannen of beoordelen wij de toegankelijkheid van bestaande gebouwen. Daarnaast adviseren wij de gemeente Amsterdam over de inrichting van de openbare ruimte.  

Signalen

Als u vindt dat het stadsdeel uw klacht over de toegankelijkheid niet goed oppakt, laat ons dit dan weten via toegankelijk@clientenbelangamsterdam.nl

Het is niet altijd mogelijk voor ons een klacht op te pakken - we doen uiteraard wel ons best - en daarom geven wij uw klacht ook door aan de belangengroep van mensen met een beperking in uw eigen stadsdeel. Uw meldingen zijn voor ons van groot belang, omdat wij zo signalen krijgen over de knelpunten in de stad. Deze signalen nemen wij vervolgens weer mee in onze acties richting gemeente en stadsdeelbesturen.

Klachten

Klachten over de openbare ruimte kunt u melden bij het stadsdeel. Kleine klachten, zoals losliggende stoeptegels, worden meestel binnen twee weken afgehandeld. Ieder stadsdeel heeft een telefoonnummer, waar klachten gemeld kunnen worden. Op de website van de gemeente Amsterdam vindt u de websites van alle afzonderlijke stadsdelen.  

Hartelijk dank voor uw reactie. Deze is in goede orde ontvangen. Indien uw reactie voldoet aan onze huisregels plaatsen wij uw reactie op onze website.
Reactie plaatsen

Jansen op 15-10-2015 om 01:59:
Op de kaart zie ik bij mijn adres een teken voor invalidenparkeerplaats.
Dat klopt wel, maar alleen voor mijn eigen auto.
Nu wordt gesuggereerd dat het voor alle invalidenplaatsen is.

Waarom ??


Bart Weggeman
Beleidsmedewerker Sociale en Fysieke Toegankelijkheid
T (020) 75 25 151
b.weggeman@clientenbelangamsterdam.nl

Linkedin Twitter