Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

27 februari 2015

Vanaf 1 maart onafhankelijke cliëntondersteuning langdurige zorg

Sinds 1 maart bieden wij mensen die onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ) vallen gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Voor mensen die 24 uur per dag toezicht nodig hebben en in een instelling wonen of met een zorgpakket thuis verblijven. Iedereen met een WLZ-indicatie, die in Noord-Holland woont (behalve Gooi en vechtstreek) kan bij onze ervaren cliëntondersteuners terecht. De ondersteuners werken altijd vanuit uw belang, denken met u mee en zijn onafhankelijk van zorgaanbieders of zorgkantoor. We zijn blij dat we mensen met een zwaardere zorgvraag kunnen ondersteunen.

Belangen van de cliënt behartigen

Het kan voor de cliënt lastig zijn om een realistische inschatting te maken van hun mogelijkheden en onmogelijkheden. Ook is het niet altijd duidelijk op welke zorg ze aanspraak kunnen maken. En hoe ze die zorg zo passend mogelijk kunnen (laten) organiseren.

Cliëntondersteuners kunnen:

  • Helpen bij het formuleren van de hulpvraag.
  • Informatie en advies geven.
  • Ondersteunen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder.
  • Bij het opstellen van een zorgplan.
  • Bemiddelen wanneer cliënt en zorgaanbieder er samen niet uitkomen.

Contact

Onze cliëntondersteuners zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9. 00 en 17.00  uur op (020) 57 77 900. Voor vragen over onze nieuwe dienstverlening kunt u terecht bij Dorine van Lennep via d.vanlennep@clientenbelangamsterdam.nl of Hilde van ’t Klooster via h.vantklooster@clientenbelangamsterdam.nl

Certificeringstraject

We gaan voor dit project een ISO-certificeringstraject volgen, waarmee we onze dienstverlening flink kunnen verbeteren. 

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel