Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

27 augustus 2015

Zorgschouw in Willem Dreeshuis

Morgen vrijdag 28 augustus houden we een zorgschouw in het Willem Dreeshuis (Amstelring). Doel: het in beeld brengen hoe binnen de bestaande huisvesting de kwaliteit van de woon-en leefomgeving voor bewoners kan verbeteren, hierover afspraken maken en nieuwe bondgenootschappen creëren. De ervaring met de zorgschouwen leert ons dat dit al met kleine aanpassingen kan. De zorgschouwen maken onderdeel uit van het project `Cliënten Waarderen` dat tot doel heeft bij te dragen aan de verhoging van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving van de Amsterdamse verpleeg- en verzorgingshuizen.

De goede voorbeelden die uit de zorgschouwen naar voren komen zijn terug te vinden op de website van Clienten Waarderen. Zo kunnen de Amsterdamse zorglocaties ze ook uitwisselen.

Naderende sloop en renovatie

Wegens vernieuwing van de wijk zal het Willem Dreeshuis haar bewoners vanaf volgend jaar  op andere locatie(s) moeten onderbrengen. Een deel  van de woningen zal  gerenoveerd of gerestaureerd worden. Een ander deel wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

De bewoners kunnen nog tot 1 juli 2016 in het pand blijven wonen. Zij hebben de wens uitgesproken om zo veel mogelijk samen ergens anders te worden ondergebracht. De mensen die veel zorg nodig hebben (ZZP 4 en hoger) verhuizen naar een locatie bij Oostpoort. Zelfstandige bewoners kunnen eventueel in een appartement in het nieuwe Blok M terecht.

Tot het zo ver is zullen alle betrokken partijen alles doen om te zorgen voor een gezamenlijk onderkomen. Deze situatie zorgt natuurlijk voor de nodige onrust onder de bewoners, hun kinderen en personeelsleden.

Centrale vraag

Tot die tijd blijven de bewoners centraal staan en ziet de locatie de meerwaarde van de zorgschouw om het huis te ondersteunen in het blijven verbeteren van de woon- en leefomgeving. Tijdens de schouw zullen we stil staan bij de vraag: "Hoe houden we het Willem Dreeshuis levendig in de aanloop naar de sluiting?"

Deelnemers

Een gemengd gezelschap, van binnen de locatie en daarbuiten, nemen deel aan de schouw: bewoners, leden van de (centrale) clientenraad, medewerkers, de Daltonschool, kinderdagverblijven, Ouderen Advies Raad en welzijnsorganisatie Dynamo.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel

Voor meer informatie over de zorgschouw en het project Cliënten Waarderen kunt u contact opnemen met Emma Vreugdenhil op (020) 75 25 100 of e.vreugdenhil@clientenbelangamsterdam.nl