Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 december 2018

Vacature Community Builder

Cliëntenbelang Amsterdam biedt sinds begin 2017 haar kennis en dienstverlening in Noord-Holland aan onder de naam 'Cliëntenbelang'. Cliëntenbelang adviseert onder meer gemeenten in Noord-Holland over participatie van cliënten bij beleidsontwikkeling. Cliëntenbelang doet dit door cliënten, samen met hen als ervaringsdeskundigen, een stem te geven richting overheid, zorgverzekeraars, bedrijfsleven en dienstverlenende organisaties actief op het terrein van zorg, wonen, inkomen en participatie.

 

Cliëntenbelang Amsterdam ontvangt voor haar reguliere werkzaamheden subsidie door de gemeente Amsterdam. Daarnaast werken we op projectbasis in heel Noord-Holland. Deze projecten worden gefinancierd door gemeenten en/of zorginstellingen in Noord-Holland, externe fondsen en/of door samenwerkingsverbanden van (maatschappelijke) organisaties.

 

Om onze uitbreiding in Noord-Holland te consolideren zijn wij per 1 februari 2019 op zoek naar

 

een community builder voor 20 - 24 uur per week gedurende 1 jaar.

 

De functie

Als community builder werk je aan de uitbreiding van ons netwerk in Noord-Holland. Dat heeft zowel betrekking op het netwerk van cliënten en ervaringsdeskundigen als van relevante stakeholders. Je gaat in gesprek met cliënten en inwoners en onderzoekt de behoefte naar gemeenschapszin en participatie. Je brengt de mogelijkheden voor bewonersparticipatie in kaart en denkt daarbij ook aan de samenwerking met relevante zorgaanbieders, woningcorporaties, gemeenten, politici en andere relevante partners voor Cliëntenbelang.

 

Tevens ontwikkel je een passend fondsenwervingsbeleid voor Cliëntenbelang en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Je onderhoudt en beheert het hierbij behorende netwerk van partners en relaties. Je werkt aan de acquisitie en realisatie van opdrachten bij huidige en nieuwe klanten. Je initieert gesprekken met bijvoorbeeld cliënten, gemeenten of zorginstellingen om te onderzoeken of er samenwerkingsmogelijkheden zijn voor de participatievraagstukken die er liggen bij bewoners.

 

Wat ga je doen?

Concreet zijn dit jouw taken:

 • Het uitbouwen van een stevig netwerk van cliënten van Cliëntenbelang in Noord-Holland.
 • Het uitbouwen van een stevig netwerk van relevante stakeholders voor Cliëntenbelang in Noord-Holland.
 • Het opstellen en coördineren van een fondsenwervingsbeleid.
 • Het verzorgen van fondsaanvragen en het afwikkelen van verantwoording en rapportages.
 • Het zorgdragen voor de uitvoering van het relatiebeheer en bewaken van opvolging en afhandeling van afspraken.

 

Daarnaast:

 • Volg je de ontwikkelingen in de markt, signaleert kansen en vertaalt deze naar concrete plannen.
 • Bezoek je netwerkbijeenkomsten - en evenementen.
 • Organiseer je (mede) evenementen.

 

Over jou

 • Je bent communicatief sterk.
 • Je denkt in mogelijkheden en niet in belemmeringen.
 • Je maakt gemakkelijk contact met mensen en bent een onderhoudende gesprekspartner.
 • Je hebt ervaring in fondsenwerving.
 • Ervaring met innovatieve methoden om middelen te genereren is een pré.
 • Je hebt affiniteit met de missie en visie van Cliëntenbelang. 

 

Daarnaast: 

 • Beschik je over een Hbo werk- en denkniveau.
 • Ben je ondernemend en ambitieus en een echte relatiebouwer.
 • Ben je zelfstandig en vind je het leuk om in teamverband te werken.
 • Ben je bedreven in het aangaan en onderhouden van netwerken.
 • Beschik je over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands.

 

Als community builder rapporteer je rechtstreeks aan de directeur.

 

Dit bieden wij

Het betreft een boeiende functie voor 20-24 uur p/w binnen een maatschappelijk relevante organisatie, met enthousiaste collega’s en ervaringsdeskundige vrijwilligers. Er is ruimte voor persoonlijk initiatief. We bieden een arbeidsovereenkomst aan voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Cliëntenbelang Amsterdam volgt de cao Sociaal Werk. Deze functie is ingedeeld in schaal 9. De standplaats is Amsterdam. Het werkgebied strekt zich uit tot de hele provincie Noord-Holland.

 

Heb je interesse?

Stuur dan je CV met motivatie vóór 21 januari 2019 naar Krista Jansen (Programmamanager) via k.jansen@clientenbelangamsterdam.nl. Voor meer informatie over de functie kun je met Krista bellen op 06 13 11 64 38.

 

Over ons

Cliëntenbelang Amsterdam behartigt hun belangen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, toegankelijkheid, vervoer, werk en inkomen. Onze organisatie gaat daarbij uit van de kracht van mensen in een kwetsbare positie – en niet van hun beperkingen, en kiest het cliëntenperspectief als uitgangspunt. Samen met cliënten, ervaringsdeskundigen, cliëntvertegenwoordigers en naasten, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven voeren we daarom projecten uit, gericht op de versterking van de eigen regie van cliënten.

 

Dat bereiken we door hen een stem en podium te geven op bovengenoemde terreinen. Wij redeneren daarbij vanuit de gedacht van positieve gezondheid, oftewel het vermogen van mensen om zich aan te passen en eigen regie te voeren in het licht van fysieke, sociale en emotionele uitdagingen van het leven. 


Cliëntenbelang Amsterdam kent een informele sfeer en bestaat uit betrokken en gedreven medewerkers. Klik hier voor meer informatie over onze missie.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden