Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 juli 2017

De zomergasten bij Radio Signaal in juli

Ook deze zomer ontvangt Radio Signaal weer interessante gasten. Een uur lang mogen wij ze aan de tand voelen over hun werk, leven en passies. De gasten voor de eerste drie uitzendingen in juli zijn bekend: de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts, Simone Timmer van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam en een aantal ambassadeurs van `Samen Sterk zonder Stigma`. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we via internet te volgen en terug te luisteren.

6 juli      

Schrijfster Kristien Hemmerechts trapt Zomergasten 2017 af. We praten met haar over hoogtepunten en dieptepunten in haar leven in een gezin met een zus met een psychiatrische aandoening, haar schrijverschap  en haar laatste boek ‘Er gebeurde dit, er gebeurde dat’.

Hierin beschrijft zij in een vrijwel ongepolijste dagboekvorm de ontvangst van de diagnose borstkanker en de behandeling ervan. Ook bevat het boek verhalen over haar zus, ouders en de dood van haar beide zoontjes.                        

13 juli

Simone Timmer van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) is te gast. Sinds de toestroom van vluchtelingen naar Amsterdam hebben veel Amsterdammers hun hart geopend hen te verwelkomen. Simone vertelt over de belangrijke rol die de VCA speelt, wanneer mensen iets willen doen om vluchtelingen, asielzoekers of statushouders te helpen.

20 juli

De uitzending over het Te gek Festival en de Social Run is verplaatst naar donderdag 3 augustus. Op 20 juli is Toon van de Aa zomergast. Tijdens de uitzening zullen we het met hem hebben over zijn achtergrond en leven met hartproblemen. En we staan uitgebreid stil bij zijn werkzaamheden en opvattingen over de zorg en patiënten en Cliëntenbelang Amsterdam. En waar Toon is hoort u klassieke muziek.          

 

27 juli

Bernadette Zevenhuizen is te gast. Zij is een van de initiatiefnemers van het Ramses Shaffyhuis, een leefgemeenschap van oudere kunstenaars. Mensen die vanwege hun leeftijd, kwetsbare conditie en levensomstandigheden aangewezen zijn of dreigen te raken op aangepaste huisvesting, ondersteuning of zorg. Het biedt ze de mogelijkheid om hun passie voor de kunstbeoefening en cultuur te kunnen blijven beleven en uitoefenen. In het Ramses Shaffy Huis wonen naast oudere ook jonge kunstenaars (onder de 27 jaar). Oud en jong ontmoeten en inspireren elkaar en delen hun creativiteit. Bernadette is ook betrokken bij het project Proud, dat aandacht besteed aan de vitaliteit van vrouwen die ouder zijn dan 70 jaar. Zowel in tekst als fotografie worden zij in beeld gebracht.               

 

terug naar het nieuws overzicht »

 


Gesprek laden

Deel dit artikel