Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 juni 2017

Radio Signaal uitzending 29 juni

In deze uitzending aandacht voor de schuldhulpverlening en een expositie over de Bijlmermeer in het Blijmermuseum. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we via internet te volgen en terug te luisteren.

Schuldhulpverlening

Nick Huls Is te gast om te praten over zijn boek ‘Vergeef ons vaker onze schulden: naar een schone lei 2.0’. Onder meer met Nadja Jungman (lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht) en Helga Koper (programmamanager bij kennis- en netwerkorganisatie Platform 31 pleit hij voor een andere aanpak van schuldhulpverlening. Hierbij gaan zij uit van de nieuwe inzichten voortgekomen uit de Amerikaanse aanpak 'Mobility Monitoring'.

Mensen die opgroeien met chronische stress blijken in staat hun leven en levenskosten te plannen en bij de dag te leven. Stijgende vaste lasten en een woud aan instanties met bijzondere incassobevoegdheden maken het leven steeds lastiger. 

25 jaar Bijmermeer

Henno Eggenkamp is de beheerder van het Bijllmermuseum. Op 30 april j.l  is dit museum geopend in de collectieve ruimte van de Grubbehoeve. De expositie die er nu te zien is gaat over de eerste 25 jaar van wat eens de Stad van de Toekomst heette. Er zijn onder meer veel foto's te zien van de verhoogde wegen, garages, winkelcentra en woonblokken in het groen. Ook zijn er levensverhalen van toenmalige bewoners te lezen.

De Bijlmer gold een tijd als mislukt; de idealen van de architecten kwamen niet uit. Inmiddels is de Bijlmer opgebloeid en is het een heel divers en levendig stadsdeel  geworden.

Column

De column ‘Uitgestelde seks' is van Toon van der Aa.

Radio Signaal Digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar via de website of direct via de uitzending gemist-service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 


Gesprek laden

Deel dit artikel