Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Onze vlogs

In aanloop naar het evenement gaat reporter Doke Hoekstra voor ons op pad. Ze maakt 6 korte filmpjes met haar mobiele telefoon (vlogs), waarin verschillende mensen meer over de inhoud van ons evenement vertellen. En nodigen we mensen op straat uit om deel te nemen aan de workshops in de stadsdelen Nieuw-West, Zuidoost en Noord.    

 

In de eerste vlog stelt Doke kort onze directeur Deborah Lauria voor. En vertelt Deborah iets over het evenement. 

 

 

Vlog2: Workshop Je hoeft het niet alleen te doen in Amsterdam Zuidoost.

“Mantelzorger zijn, dat overkomt je en is niet altijd makkelijk. Dan is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat.” Haidy Bijnaar is van MeerMaatjes en geeft op 23 mei van 10.00 - 12.00 uur de workshop ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ in de Drie Stromen kerk in Zuidoost. Wat betekent het om mantelzorger te zijn van iemand met een licht verstandelijke beperking? Verhalen en ervaringen staan centraal. Meer weten? Bekijk de vlog van impact reporter Doke Hoekstra. De workshop is onderdeel van ons evenement.

 

 

Vlog 3 workshop ‘Samen sterk voor kwetsbare ouderen’

Hoe kunnen initiatieven vanuit de samenleving bijdragen aan een fijne buurt? Of aan het verminderen van eenzaamheid en armoede van kwetsbare ouderen? Hier gaan we op 23 mei over in gesprek tijdens de workshop ‘Samen sterk voor kwetsbare ouderen’ in de Bethelkerk in Amsterdam-Noord. We onderzoeken wat nodig is om een initiatief op te starten en tot een succes te maken. Komt u ook? Huub Waalewijn van de Sociale Kruidenier Noord en Elmy Everaert van Cliëntenbelang Amsterdam vertellen meer in de vlog van Doke Hoekstra.

 

 

Vlog 4 workshops 'Zin in ouder worden!'en 'Diversiteit: goud waard?'

Kijkt u op tegen ouder worden? Wat vindt u voor-en nadelen? Tijdens de workshop ‘Zin in ouder worden!’ gaan we erover in gesprek. Wat kunt u zelf doen in het proces van ouder worden en hoe krijgen we bewustzijn over dit onderwerp bij beleidsmakers en de samenleving? We geven de workshop samen met ESAN: Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West

In de workshop ‘Diversiteit: goud waard?’ gaan we met Stichting Kringwijs aan de slag met het onderwerp diversiteit. Wat betekent diversiteit en hoe respecterenwe de verschillen en overeenkomsten? Maar vooral ook: hoe kunnen we bijdragen aan een inclusief Nieuw-West?

 

 

Vlog 5 over de toegankelijkheid van het evenement
Twijfelt u nog om te komen op 23 mei vanwege de toegankelijkheid? Geen zorgen, met iedereen is rekening gehouden! Esther Kok van Cliëntenbelang Amsterdam vertelt hoe het zit met toegankelijkheid en voorzieningen op de verschillende locaties.

 

 

Vlog 6 Ervaringsdeskundige Astrid Philips spreekt over armoede

Belangrijke thema’s zijn armoede en jeugdzorg. Wat is de invloed van armoede op het leven van Amsterdammers? Astrid Philips heeft armoede aan den lijve ondervonden en blikt in deze vlog vast vooruit.