Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Sprekers

Onder andere met oud-wethouder Zorg Eric van den Burg over 10 jaar Cliëntenbelang Amsterdam, Annemarie van Gaal in gesprek over armoede en kansen grijpen en Jason Bhugwandass over zijn ervaringen in de jeugdzorg. Dagvoorzitter is Funda Müjde. We stellen ze hieronder kort voor. 

 

De dagvoorzitter

Het middagprogramma staat onder leiding van Funda Müjde: cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Funda Müjde (uit het Turks vertaald betekent Müjde ’goed nieuws’) kreeg in 2007 een ernstig verkeersongeluk en zit sindsdien in een rolstoel. Ze besloot haar beperking met enorme levenskracht te lijf te gaan. Funda schrijft, acteert en presenteert zoals zij is: met een eigen kijk op politieke en maatschappelijke thema’s, soms provocerend, altijd persoonlijk, en met humor en zelfspot.

 

Jason Bhugwandass

Is een gepromoveerd probleemjongere; althans volgens zijn korte biografie op Twitter. Hij heeft in zijn jeugd te maken gehad met huiselijk geweld en zijn vader was alcoholist. Op zijn negentiende kwam hij uit de kast als transgender. In zijn jeugd heeft hij in 13 maanden tijd in 5 verschillende gesloten klinieken gezeten en zag hij zo'n 135 hulpverleners. Dat kan anders, vindt Jason. Hij wil daarom een revolutie ontketenen in de jeugdzorg: "Als ik één hulpverlener beter maak, profiteren daar tientallen jongeren van." 

 

Eric van der Burg

Is sinds 1987 actief in de Amsterdamse politiek namens de VVD. Hij begon als bestuurslid van zijn politieke partij in Zuidoost en groeide uiteindelijk door tot wethouder Zorg (2010 – 2018). Sinds maart 2019 is Van der Burg voorzitter van Sociaal Werk Nederland. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van Cliëntenbelang Amsterdam en heeft als wethouder veel met ons te maken gehad. Met hem kijken we terug op de afgelopen 10 jaar. 

 

Anne Martien van der Does

Is de Kinderombudsman van Amsterdam. Zij is er voor alle kleine en grote problemen van alle Amsterdamse kinderen en jongeren. Zoals het verdwijnen van een speeltuin, sportclub of hangplek. Maar ook voor problemen op school, thuis of je gezondheid. Anne Martien probeert deze problemen aan te pakken door contact te zoeken met de mensen die over deze zaken gaan.

 

Annemarie van Gaal

Is ondernemer, investeerder, adviseur, commissaris en armoede-ambassadeur. Succesvol op alle fronten, maar dat succes is niet zonder strijd verworven. Op haar 20ste werd ze zwanger en kwam er uiteindelijk alleen voor te staan. Van Gaal neemt verschillende baantjes om te overleven. Vanuit het niets en onder zware omstandigheden heeft ze haar carrière opgestart in de negentiger jaren in Rusland, waar ze als alleenstaande moeder naartoe was verhuisd. Ze heeft een aantal boeken geschreven, zoals ‘Ambitie’. De droom van Annemarie is: armoede de samenleving uitbannen. Vooral het complexe systeem is iets wat haar bezig houdt. Annemarie zit in de jury van de Amsterdamse Omarmprijs, een prijs voor activiteiten gericht op armoedebestrijding. 

 

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is wethouder in Amsterdam. Ze heeft de onderwerpen onderwijs, inburgering en armoede onder haar hoede. In Amsterdam kan 1 op de 7 inwoners nauwelijks rondkomen. Een groot probleem voor de stad. "De hulp rond armoede moet vroeger, sneller, simpeler en bovenal menselijker", volgens Moorman. Op 23 mei zal ze haar visie delen over wat de stad nodig heeft om minder mensen in armoede te laten leven.

 

Astrid Philips

Is ervaringsdeskundig kwartiermaker bij onder andere TeamED en de Vrijwilligersacademie. Zij heeft aan den lijve ondervonden wat (generatie) armoede voor invloed heeft op het dagelijks leven. Ze is opgegroeid in Amsterdam Nieuw-West, maar ze heeft ook in tehuizen en bij pleeggezinnen gewoond. Toen ze later zelf kinderen had, kende ze echte armoede gekend. Haar inzicht: “Een retourenvelop met een postzegel er op, en alvast een kopietje zodat ik  zelf niet naar de copyshop hoefde. Met dat soort eenvoudige dingen was ik al enorm geholpen toen ik in de schulden zat.” Astrid probeert theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Astrid was een van de eerste ervaringsdeskundigen die in dienst werd genomen bij de Hogeschool van Amsterdam.