Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 september 2022

Radio Signaal 22 september over armoede

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Leven verandert opeens

Stella de Swart is spreker en adviseur op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnood. Zij schreef het meeslepende autobiografische boek ‘Armoede krijg je gratis’. Na een lange periode van een rijk en gelukkig leven verandert het leven van Stella in een klap als ze haar baan verliest en ook haar relatie eindigt.

 

Ze komt met haar 2 dochters in grote financiële problemen en raakt verstrikt in het web van ambtelijke regels en formulieren. Ze vecht jarenlang tegen de bureaucratie.  Stelle komt in schuldsanering en moet leven van een paar tientjes per week. Voordat ze het weet staat ze vol schaamte in de rij voor de voedselbank.

 

Moed erin houden

Als ze het ergste gehad te hebben, krijgt ze ook nog baarmoederhalskanker. Maar ze houdt de moed erin en blijft ook nu positief. Ondanks al haar ellende biedt Stella in haar boek en haar lezingen inspiratie en hoop om niet op te geven en te blijven vechten.


Reacties

Marjolein Moorman (wethouder Amsterdam Onderwijs; Jeugd (zorg), Armoede en Schuldhulpverlening, Masterplan Zuid-Oost): “Ik ben er trots op dat Amsterdam mensen kent zoals Stella die bereid zijn, hoe moeilijk dat ook is, ons een inkijk te geven in wat armoede betekent en wat je er tegen kunt doen.” 

 

Voormalig Ombudsman Metropool Amsterdam Arre Zuurmond: “Het verhaal van Stella is inspirerend. Het geeft hoop. Stella geeft hoop. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen haar boek lezen.”

Thumbnail Stella de Swart februari 2022.jpg
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.