Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 oktober 2021

Vacature onafhankelijke cliëntondersteuner (32 uur per week)

Voor ons hechte en enthousiaste team Onafhankelijke Cliëntondersteuning zijn we op zoek naar een onafhankelijke cliëntondersteuner (oco). Iemand die het leuk vindt om oplossingsgericht te werken vanuit het perspectief van de cliënt in het werkgebied Amsterdam en Noord-Holland.


Over ons

Cliëntenbelang is een onafhankelijke organisatie met een duidelijk doel: de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, kwetsbare ouderen en mantelzorgers.

 

Wij behartigen hun belangen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, toegankelijkheid, vervoer, werk en inkomen. De cliënt staat hierbij centraal. Klik hier voor meer informatie over onze missie.

 

Wat ga je doen?

 • Je informeert en adviseert cliënten over de mogelijke diverse vormen van zorg en keuzes voor het vinden van de juiste zorgaanbieder.
 • Je helpt een probleem of vraag van de cliënten te verwoorden, zet de mogelijke oplossingen of antwoorden op een rij, en denkt mee over de besluitvorming rond die oplossingen (vraagverheldering).
 • Tevens ondersteun je met de onze jurist, cliënten tijdens klacht-, bezwaar- en/of beroepsprocedures.
 • Bemiddelen tussen cliënt en instelling of zorgverlener, wanneer de cliënt vindt dat de geboden zorg niet passend is. En je signaleert en rapporteert knelpunten waar cliënten tegenaan lopen.
 • Jouw ervaring met en kennis over individuele cliënten zet je in om bij te dragen aan onze collectieve belangenbehartiging.
 • Tot slot lever je een bijdrage aan de communicatie van de afdeling, bijvoorbeeld via social media en bijdragen voor onze nieuwsbrief en website. 

 

Achtergrond en ervaring

We zien graag dat je:

 • Een relevante opleiding (SJD, Rechten) hebt afgerond op minimaal HBO-niveau.
 • Kennis hebt van wet- en regelgeving binnen het sociaal domein en de langdurige zorg.
 • In het bijzonder beschikt over kennis van en ervaring met jeugdzorg en het ondersteunen van jeugdigen en/of ouders of verzorgers.
 • Integer en vertrouwenwekkend bent en dat je goed kunt luisteren; je neemt de cliënt met zijn behoeften, mogelijkheden en ambities serieus.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie hebt.
 • Methodisch kunt werken vanuit een vraag- en cliëntgerichte benadering.
 • Sterke analytische vaardigheden hebt.

 

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen is onderdeel van de indiensttreding. 
 

Ons aanbod

Het betreft een boeiende functie voor 32 uur per week binnen een maatschappelijk relevante organisatie, met enthousiaste collega’s en ervaringsdeskundigen. Werktijden stellen we in overleg met elkaar vast.

 

Je werkt samen in een hecht en prettig team binnen een organisatie waarin veel kennis aanwezig is. Wij bieden een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging. Daarnaast bieden we scholing en intervisie.
 
Wij volgen de CAO Sociaal Werk. Deze functie is ingedeeld in schaal 8 en heeft Amsterdam als standplaats. 

 

Heb je interesse?

Stuur dan je CV met motivatie vóór 26 oktober naar Wilco Schild (coördinator team Onafhankelijke Cliëntondersteuning) naar dit emailadres:  sollicitaties@clientenbelangamsterdam.nl.

 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wilco op
06 39 69 86 39.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij dan ook niet op prijs.