Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Psychiatrie Café

Iedereen is van harte welkom in ons Psychiatrie Café, iedere laatste vrijdag van de maand in buurthuis De Boomsspijker aan de Rechtboomssloot 52. Een veilige en gezellige gelegenheid die ruimte biedt aan 30 tot 35 gasten. Hoewel er een aantal stamgasten zijn, komen er steeds meer nieuwe bezoekers. Elke bijeenkomst heeft een thema, waarvoor we een gastspreker uitnodigen. Daarbij zoeken we zo veel mogelijk naar sprekers die (ook) uit eigen ervaring kunnen vertellen.

 

Het Psychiatrie Café is in de loop der jaren zo’n succes geworden, dat er ook in de stadsdelen West, lJburg, Zuidoost en Oost zijn opgericht. Dit is gebeurd in samenwerking met de Regenboog Groep, SCIP, ROADS, DOCK, ABC, Doras, Dynamo, Mentrum en de stadsdelen.

 

De Cafés in de andere stadsdelen vinden plaats:

 

Doel

In het PC willen we dat u als bezoeker:

  • Informatie kunt brengen en halen.
  • Uw mening kunt geven en die van anderen kunt horen.
  • Het kunt hebben over de dagelijkse praktijk binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz).
  • Verhalen kunt vertellen en horen uit uw dagelijks leven of dagelijkse praktijk. 
  • (Ex-)cliënten en ervaringsdeskundigen, familieleden, behandelaars en onderzoekers kunt ontmoeten.

 

Vooraf samen eten

Als bezoeker kunt u voorafgaand aan het Psychiatrie Café tussen 18.00 - 19.00 uur samen eten; altijd vers bereid en meestal vegetarisch. U betaalt hiervoor minimaal 3,50 euro en maximaal 5,00 euro, dat verschilt per stadsdeel.

 

U kunt zich hiervoor aanmelden via ikdoemee@deregenboog.org of tussen 13.00 – 16.00 uur op (020) 53 17 600 (secretariaat van De Regenboog Groep).

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dini Glas van SCIP via dini@scipweb.nl. Of wilt u per e-mail het programma ontvangen van de verschillende Psychiatrie Cafés? Neemt u dan ook contact op met Dini.