Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Kennisgroep personen met onbegrepen gedrag

Sinds februari 2019 vertegenwoordigt de Kennisgroep Personen met onbegrepen gedrag de stem van cliënten en naasten personen met onbegrepen gedrag. Leden van de Kennisgroep brengen verschillende ervaringen en perspectieven mee, waaronder de geestelijke gezondheidszorg, een licht verstandelijke beperking, naasten en armoede. Hiermee wordt de diversiteit van het thema onbegrepen gedrag benadrukt. Cliëntenbelang Amsterdam ondersteunt de Kennisgroep.

 

Voorheen klankbordgroep

De Kennisgroep Personen met onbegrepen gedrag gaat verder waar de Klankbordgroep personen met verward gedrag in juli 2018 is gestopt. Deze was actief sinds 2017 en adviseerde ook vanuit het cliënten- en naastenperspectief adviezen over de zorg voor mensen met verward gedrag. In juli 2018 presenteerde de klankbordgroep tijdens de slotbijeenkomst het advies “Verward en Onbegrepen”

 

Aanpak

In 2017 is de gemeente Amsterdam gestart met de zogenoemde aanpak ‘Personen met verward gedrag’.  Er is een Aanjaagteam aangesteld met organisaties die een aandeel hebben in deze aanpak, zoals de politie, Arkin, het Openbaar Ministerie en het Leger des Heils. De Kennisgroep is onderdeel van het Aanjaagteam, zodat het tijdens vergaderingen direct kan meepraten en het client- en naastenperspectief gewaarborgd blijft. Klik hier om te lezen wie de leden van de Kennisgroep zijn.

Van verward naar onbegrepen

crisisopvang 1 klein.jpg

De problematiek rond personen met verward gedrag heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, maar bestaat al langer.

Lees meer >>

Bijeenkomsten

Uitnodiging Klankbordgroep pmv 23 maart 2018 uitsnede.jpg

De Kennisgroep organiseert verschillende bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ontmoeten cliënten, naasten, organisaties, de gemeente en andere betrokkenen elkaar om te praten over belangrijke thema’s.

Lees meer >>

Nieuws

Thumbnail nieuws verwarde personen.jpg

Hier vindt u de nieuwsberichten terug die de laatste tijd over de Kennisgroep op deze website zijn verschenen.

Lees meer >>

Workshop Onbegrepen Gedrag

Thumbnail man geeft workshop ongebrepen gedrag.jpg

Samen met sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen Team ED hebben we een training ontwikkeld voor winkeliers, baliemedewerkers van banken en ondernemers over de omgang met klanten met onbegrepen gedrag. In de workshop vertellen getrainde ervaringsdeskundigen hoe ze zich voelden in winkels en hoe ze graag bejegend hadden willen worden toen het psychisch even niet goed met ze ging. 

Lees meer >>