Bijeenkomst 'Superdiverse gezondheidszorg

Datum: 15 april 2019
Tijdstip: 20:00 - 22:30 uur.
Locatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
Routebeschrijving: klik hier.

 

Amsterdam is een superdiverse stad, waarin mensen met veel verschillende culturen samenleven. Door culturele verschillen voelen niet alle Amsterdammers zich begrepen door de huisarts, het ziekenhuis, psycholoog of de maatschappelijk werker. Wat kunnen we er volgens u aan doen om ervoor te zorgen dat de Amsterdamse gezondheidszorg beter aansluit bij de culturele diversiteit van de stad? We nodigen u van harte uit om met patiënten, cliënten, ervaringsdeskundigen én zorgprofessionals hierover mee te praten. 

 

Met uw bijdrage maken we een aanzet voor een programma van eisen dat uiteindelijk zal worden voorgelegd aan de Amsterdamse zorginstellingen. Na een inleiding van onder andere Jihad Alariachi (De Meiden van Halal), Karien Stronks (hoogleraar sociale geneeskunde AUMC) en Glenn Helberg (psychiater) over het belang van superdiverse gezondheidszorg, gaan we met elkaar in gesprek over de randvoorwaarden hiervoor.

 

Voor meer informatie en reserveren kunt u terecht op de website van Pakhuis de Zwijger.

 

Project Superdiverse Gezondheidszorg

Dit is de eerste bijeenkomst in het project Superdiverse Gezondheidszorg, een samenwerking van onder andere Arkin, Cliëntenbelang Amsterdam, AUMC, Expats & Immigrants en Pakhuis de Zwijger. Naar aanleding van de bijeenkomst hopen we werkgroepen te vormen om de opbrengsten verder uit te werken. Tijdens het 'We Make The City festival' in juni presenteren we de uitkomsten van deze bijeenkomst en de werkgroepen.

 

 

terug naar de agenda »

Gesprek laden

Deel dit artikel