Amsterdamse Pluim

De Amsterdamse Pluim, dé prijs voor sportaanbieders in Amsterdam die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. De Amsterdamse Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Stichting De Omslag, Cordaan en het Longfonds. 

 

Geen uitreiking in 2020, maar wel genomineerden!

2020 was voor iedereen een raar jaar. Ook voor de Amsterdamse Pluim en de uitreiking ervan. Door de coronacrisis konden er geen visitaties plaatsvinden bij de genomineerde verenigingen. Een belangrijk onderdeel voor het bepalen wie de winnaar van de Pluim wordt. Daarom hebben alle betrokken organisaties besloten dit jaar de prijs niet uit te reiken. En kunnen we alleen maar hopen op betere tijden in 2021. In dit filmpje zetten we de genomineerden voor de Pluim 2020 wel nog even in het zonnetje!

 

Beter Judo

In 2019 ontving Beter Judo de Amsterdamse Pluim uit handen van wethouder Simone Kukenheim. In 2018 ging de Pluim naar de honkbalvereniging Amsterdam North Stars voor hun aanbod voor mensen met een (verstandelijke) beperking en in 2017 naar Running Blind voor mensen met een visuele beperking. 

 

Winnaar Amsterdamse Pluim 2019.jpg

(Foto: gemeente Amsterdam)

Deel dit artikel