Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Amsterdamse Pluim

De Amsterdamse Pluim, dé prijs voor sportaanbieders in Amsterdam die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. De Amsterdamse Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Stichting De Omslag, Cordaan en het Longfonds. 

 

Revasport winnaar Amsterdamse Pluim 2022

De winnaar van de Pluim 2022 is Revasport. De prijs is op 19 december 2022 uitgereikt tijdens het Topsportgala Amsterdam door wethouder Mbarki. Want topsport is het. En zoveel meer dan dat. Juist mensen met een beperking hebben ontzettend veel baat bij sporten. Niet alleen om fit te worden en te blijven. Voor veel sporters is het ook een manier om mensen te ontmoeten. Medesporters en vrijwilligers. Lees het interview met oprichtster Roselien van Enst.

Thumbnail Revasport Amsterdamse Pluim 2022.jpg

Het Moedernetwerk wint Amsterdamse Pluim 2021

Op zondagmiddag komen ze bij elkaar op Sportpark De Eendracht in Amsterdam Nieuw-West: kinderen met een beperking die op hun eigen manier kunnen voetballen, samen met broertjes en zusjes. De voetbalactiviteit van ‘Het Moedernetwerk’ heeft de Amsterdamse Pluim 2021 gewonnen. Tijdens een speciale uitzending op AT5 van het Sportgala van Amsterdam ontving oprichtster Leila Badaou de prijs uit handen van wethouder Sport Simone Kukenheim. Lees het interview met Leila uit onze nieuwsbrief van februari van dit jaar. 

Leila Badou met Pluim 20 december 2021.jpg

(Van links naar rechts: wethouder Sport Simone Kukenheim, winnares Leila Badaou, directeur-bestuurder Cliëntenbelang Amsterdam Deborah Lauria en Annemiek Scheijde, coördinator Amsterdamse Pluim bij Cliëntenbelang Amsterdam. Foto: Merijn Soeters/Topsport Amsterdam)

 

Bekijk ook het filmpje dat we hebben gemaakt, waarin we de andere genomineerden voor 2021 kort voorstellen.

 

Geen uitreiking in 2020, maar wel genomineerden!

2020 was voor iedereen een raar jaar. Ook voor de Amsterdamse Pluim en de uitreiking ervan. Door de coronacrisis konden er geen visitaties plaatsvinden bij de genomineerde verenigingen. Een belangrijk onderdeel voor het bepalen wie de winnaar van de Pluim wordt. Daarom hebben alle betrokken organisaties besloten dit jaar de prijs niet uit te reiken. En kunnen we alleen maar hopen op betere tijden in 2021. In dit filmpje zetten we de genomineerden voor de Pluim 2020 wel nog even in het zonnetje!

 

Beter Judo

In 2019 ontving Beter Judo de Amsterdamse Pluim uit handen van wethouder Simone Kukenheim. In 2018 ging de Pluim naar de honkbalvereniging Amsterdam North Stars voor hun aanbod voor mensen met een (verstandelijke) beperking en in 2017 naar Running Blind voor mensen met een visuele beperking. 

 

Winnaar Amsterdamse Pluim 2019.jpg

(Foto: gemeente Amsterdam)

 

MireilleKoomen_1 200 bij 133 pixels.jpgMeer informatie

Voor meer informatie over de Amsterdamse Pluim kunt u contact opnemen met Mireille Koomen (projectleider) op 06 39 69 23 89 of via m.koomen@clientenbelangamsterdam.nl.

 

 

Deel dit artikel