Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Jaarevenement 'Sociale Inclusie'

Datum: 6 juni 2024
Tijdstip: 12:00 - 16:45 uur (inloop en lunch tot 12.45 uur).
Locatie: De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 18, 1053 RT Amsterdam (west). 

Routebeschrijving: Klik hier 
Bereikbaarheid: Klik hier.

Aanmelden: Klik hier.

 

Op donderdag 6 juni a.s. willen we graag de handen ineen slaan om Amsterdam nog inclusiever te maken. Het is tijd om te praten, te luisteren en actie te ondernemen. Voor veel mensen met een beperking zijn alledaagse dingen, zoals reizen met het openbaar vervoer of solliciteren een hele uitdaging.

 

Maar volgens het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking moet iedereen volop kunnen meedoen. Tijdens ons evenement brengen we allerlei betrokken partijen en organisaties samen, evenals Amsterdammers voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is.

 

In Amsterdam kennen we de lokale inclusie - agenda van de gemeente met 10 belangrijke punten, waaronder ‘Sociale Inclusie’:

 

“Amsterdammers met een beperking willen net als iedereen overal aan kunnen meedoen. Het is daarom belangrijk dat bijvoorbeeld ambtenaren, personeel op de trams en bussen en hulpverleners leren om met iedereen goed en prettig in gesprek te gaan. Ook als iemand in een rolstoel zit, blind of doof is. Of als iemand het Nederlands niet goed begrijpt of onbegrepen gedrag vertoont. Dan moeten ze meer tijd voor iemand nemen. Mensen met een beperking voelen zich dan overal welkom.”

 

Laten we het samen ontdekken en bouwen aan een Amsterdam, waarin iedereen kan meedoen. Dus kom ook op 6 juni en laat jouw stem horen. Het programma is nog in de maak, maar je kunt je vast aanmelden. Je ontvangt op een later moment het volledige programma van ons. Tot dan!

 

terug naar de agenda »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

 

 

 

 


Dagvoorzitter Minchenu Maduro

Minchenu Maduro .jpg

 

Sprekers

We zijn druk bezig met het vastleggen van de verschillende sprekers. Eén ervan is inmiddels bekend:


Guusje ter Horst (Bestuurlijk aanjager Onbeperkt Meedoen)

Guusje ter Horst.jpg