Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Presentatie onderzoek naar levenssituatie van en participatie door mensen met chronische ziekte of beperking

Datum: 4 juli 2022
Tijdstip: 13:30 - 15:30 uur.
Locatie: Stadhuis Amsterdam (Raadzaal), Waterlooplein 1.

Routebeschrijving: klik hier.

Aanmelden: klik hier

 

Van februari 2022 tot juni 2023 volgen 21 managers uit verschillende beroepsgroepen bij opleidingsinstituut Sioo de opleiding Executive Change Management (ECM)-opleiding op het gebied van verandering en vernieuwing. Van 27 juni t/m 4 juli a.s. zullen zij een actieonderzoek uitvoeren naar de vraagstukken, problemen en toekomstperspectieven van mensen met een chronische ziekte of beperking in Amsterdam. Dit gebeurt op uitnodiging van de Ombudsman Metropool Amsterdam en Cliëntenbelang Amsterdam. Op 4 juli presenteren zij de resultaten. U bent van harte welkom om deze presentatie bij te wonen!

 

De deelnemers voeren het actieonderzoek uit met mensen die zelf een chronische ziekte of beperking hebben. Ze zullen de professionals uit het veld er uiteraard ook bij betrekken, zoals medewerkers van de gemeente of van zorginstellingen.

 

Doelen

In het actieonderzoek staan 2 doelen centraal: 

  • Inzicht vergroten in waarom problemen van mensen met een chronische ziekte of beperking zo hardnekkig zijn. Denk daarbij aan de hoeveelheid regels en instanties en de belasting door administratieve handelingen. En vervolgens op zoek gaan naar hoe hun kansen en levensvreugde te vergroten is.
  • Echte veranderingen realiseren die belangrijk zijn voor mensen met een chronische ziekte of beperking, mogelijk in de vorm van een experiment.

 

U bent van harte uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen over de analyses, interventies, conclusies en adviezen die uit het actieonderzoek zullen voortvloeien.

 

Graag tot dan!


Deborah Lauria 
Directeur-bestuurder
Cliëntenbelang Amsterdam
                                      
Munish Ramlal                           
Ombudsman Metropool Amsterdam

 

Wilfred Verweij
Programmadirecteur
Sioo                                                          
                      
 

 

 

 

terug naar de agenda »

Gesprek laden

Deel dit artikel