Informatiebijeenkomst Buurtteams Sociaal

Datum: 27 augustus 2019
Tijdstip: 10:00 - 12:30 uur
Gewijzigde locatie: Lloyd Hotel (zaal Het Kantoor op de begane grond) aan de Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam 
Routebeschrijving: klik hier.

DE BIJEENKOMST IS VOL. U KUNT ZICH NIET MEER OPGEVEN.

 

Deze bijeenkomst gaat over de nieuwe 'Buurtteams Sociaal' die de gemeente Amsterdam per januari 2021 in onze stad wil oprichten. Deze buurtteams zullen veel Amsterdammers ondersteuning en advies gaan geven. Daarom hebben we met de gemeente afgesproken om zoveel mensen mogelijk ruim op tijd te informeren over wat de buurtteams gaan doen voor Amsterdammers die ondersteuning nodig hebben.

 

Programma

  • Presentatie over de nieuwe buurtteams door Karin Boudewijns, manager van de afdeling Zorg van de gemeente Amsterdam.
  • Gelegenheid om vragen te stellen.

 

Waarom Buurtteams Sociaal?

In een uitgebreide brief legt wethouder Zorg Simone Kukenheim aan de gemeenteraad uit, waarom de gemeente voor deze nieuwe buurtteams heeft gekozen. Hieronder alvast een kort fragment uit deze brief:

 

"De afgelopen jaren hebben we ervaren dat het voor Amsterdammers niet altijd duidelijk is waar zij met hun vraag naartoe moeten. Met de Amsterdamse wijkteams van morgen willen we zorg en ondersteuning in de buurt in samenhang organiseren en financieren; eenvoudig en herkenbaar. Op maat, passend bij de situatie van de Amsterdammer en in combinatie met de bestaanszekerheden wonen, inkomen, schulden en veiligheid. We zorgen ervoor dat routes naar 'werk' (het aanbod vanuit arbeidsmatige dagbesteding, participatie, re-integratie en werk) hier goed op aansluiten."

 

terug naar de agenda »

Gesprek laden

Deel dit artikel