Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 maart 2019

10 vragen over het Wmo-abonnementstarief

Vanaf 1 januari 2019 verandert de eigen bijdrage voor de gemeentelijke hulp, zorg en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat betekent een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per 4 weken. Voorheen werd gekeken naar inkomen of vermogen bij de berekening van de eigen bijdrage. Ieder(in) krijgt veel vragen over dit onderwerp, daarom hebben ze de 10 meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Bent u benieuwd wat dit voor uw persoonlijke situatie betekent? Neemt u dan contact op met de gemeente.

 

Keuzes gemeente

De antwoorden gelden ook voor de gemeente Amsterdam. Voor 2019 heeft de gemeente ervoor gekozen om een lager tarief voor de Wmo-eigen bijdrage te hanteren: € 13,- in plaats van € 17, 50. Dit lagere tarief heeft de gemeente al in 2018 ingevoerd.

 

Bovendien hoeven Amsterdammers die (alleen) dagbesteding of ambulante ondersteuning hebben, hiervoor nu geen bijdrage te betalen. Voor 2020 zal de gemeente opnieuw bepalen of zij dit beleid voortzetten, of dat zij toch het tarief van € 17, 50 gaat hanteren.

 

Cliëntondersteuning

Komt u met uw vragen er niet uit bij de gemeente? Neemt dan gerust contact op met onze onafhankeljke cliëntondersteuners. Met u kijken ze hoe u verder geholpen kunt worden.  

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden