Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

17 juli 2018

19 juli: Guus Luijters zomergast bij Radio Signaal

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet. In de reeks Zomergasten ontvangen we deze keer de Amsterdamse schrijver en dichter Guus Luijters.

 

Joods Amsterdam in beeld

Guus Luijters bracht de Amsterdamse Rapenburgerstraat en zijn Joodse bewoners in beeld met een expositie in het Stadsarchief en een boek. Per adres beschreef hij de bewoners en hun geschiedenis. Eerder deed hij een uitgebreide studie naar de deportatie uit Nederland van Joodse, Roma, en Sinti-kinderen. Een onderwerp dat tot dan toe niemand had durven oppakken.

 

Veelzijdig auteur

Guus is verder bekend van zijn poëzie, verhalen en romans.  Dagelijks vult hij een eigen rubriek Klein geluk in het Parool.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.