Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 mei 2018

3 moties aangenomen voor rechten jonge mantelzorgers

Gisteren heeft de gemeenteraad 3 moties aangenomen voor de rechten van jonge mantelzorgers/kinderen.  GL, D66, PvdA, PvdD, SP en CDA ondersteunden onder meer de motie om de regelingen aan te passen, waarin kinderen vanaf 5 jaar ingeschakeld worden bij de Hulp bij het huishouden in gezinnen met een ouder met een ziekte of beperking. Dit is het resultaat van het ongevraagde advies dat ons Platform Mantelzorg Amsterdam vorig jaar aan de wethouder Zorg heeft gestuurd. 

 

Ontzien van kinderen

Daarnaast zijn er 2 moties voor een betere positie van het kind bij zorgvoorzieningen en regelingen aangenomen. Deze sluiten goed aan bij ons advies en de andere motie. Want naast het ontzien van kinderen is aandacht voor de hulpvraag van jonge mantelzorgers/kinderen met hulpvraag belangrijk. Dat daarbij hun behoeften (meer) centraal staan, is voor alle kinderen en jongeren heel belangrijk.

 

Hartverwarmend

Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel raadsleden hebben begrepen waar dit over gaat. De praktijk is natuurlijk weerbarstig, maar het is echt een belangrijke stap in de goede richting. Binnenkort gaan leden van het platform  kennismaken met verschillende raadsleden om te kijken hoe zij verder invloed kunnen uitoefenen op het beleid van de gemeente.

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Malène Duijst (coördinator Platform Mantelzorg Amsterdam) op (020) 75 25 162 of via m.duijst@clientenbelangamsterdam.nl.

icoon30-medewerker-linkedin.png icoon30-medewerker-twitter.png

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Motie Hulp bij huishouden door kinderen

 

Motie Aandacht voor de behoefte van het kind bij zorgvoorzieningen en -regelingen

 

Motie Zorgvoorzieningen en –regelingen toetsen aan het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind