Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 september 2017

3 oktober presentatie Manifest voor een Inclusief Amsterdam

Dinsdagavond 3 oktober is ons Manifest voor een Inclusief Amsterdam ‘Talk of the town’ in Pakhuis de Zwijger. Vanaf 18:00 uur staat het thema Stad zonder grenzen centraal in deze maandelijkse talkshow. Hoe zorgen we ervoor dat Amsterdam een toegankelijke stad wordt voor iedereen, ongeacht welke beperking dan ook? We nodigen u graag uit voor deze avond.

 

Filmpjes

Wethouder Zorg Eric van der Burg verzorgt de aftrap van de avond. Aansluitend presenteren wij ons 'Manifest voor een Inclusief Amsterdam'. In een paar filmpjes laten we verrassende voorbeelden zien van hoe het ook kan. Door goede voorbeelden te laten zien, willen we de bewustwording vergroten. 

 

Inrichting van de stad

Met de aanwezigen gaan we in gesprek om ideeën te verzamelen over hoe we de stad inclusiever kunnen inrichten. De volgdende onderwerpen komen aan de orde:

  • Inclusieve evenementen, cultuur en horeca. Een mooi voorbeeld van hoe het kan is de ‘onzichtbare lift’ in de trap van de Beurs van Berlage.
  • Arbeidsparticipatie. Met bijvoorbeeld het initiatief van Ford Nederland ‘Geen handi'cap' naar handi'capable’.
  • Mobiliteit en toegankelijkheid. Met als voorbeeld de trainingen 'sociale toegankelijkheid' voor buschauffeurs en tramconducteurs van het GVB in Amsterdam.

 

Kanteling in denken

Wij werken niet alleen met de gemeente Amsterdam aan toegankelijkheid, maar ook met andere organisaties. Beleidsmedewerker Toegankelijkheid Bart Weggeman: “Er is langzamerhand een kanteling aan het ontstaan in ons denken. Blijven hameren op volledige fysieke toegankelijkheid van een gebouw, kan zorgen voor een patstelling. We kijken nu veel meer kijken wat er wél kan, ook al is een gebouw als geheel nog niet aangepast. Het monumentale grachtenpand van museum Van Loon is bijvoorbeeld niet zo makkelijk toegankelijk te maken. Maar er wordt nu wèl een programma ontwikkeld voor blinden en slechtzienden, met behulp van ervaringsdeskundigen uit onze achterban.”

 

Aanmelden

Aangezien het programma vroeg op de avond plaatsvindt, zorgen we voor soep en een broodje. Voor meer informatie over het programma en het aanmelden kunt u terecht op de website van Pakhuis de Zwijger. Graag tot 3 oktober!

 

De avond vindt plaats tijdens de Week van de Toegankelijkheid (2 tot en met 7 oktober).   

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel