Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 mei 2023

Actievoeren tegen Vervoerplan 2023 en 2024 op dinsdag 6 juni om 17.00 uur!

De nieuwe plannen van het GVB voor het openbaar vervoer raken mensen met een beperking keihard. Zo verdwijnen er lijnen en moeten reizigers vaker overstappen. Dat maakt het voor mensen met een beperking extra moeilijk om mee te doen aan de samenleving.

 

  • Wanneer: dinsdag 6 juni om 17.00 uur. Dan is de vergadering van de Regioraad waarin deze het Vervoerplan 2023 en 2024 van het GVB bespreekt. De Regioraad is het belangrijkste adviesorgaan van de Vervoerregio Amsterdam.
  • Waar: we verzamelen voor de ingang van het Stadhuis.
  • Hoe: we zorgen ervoor dat niemand om ons heen kan en zetten onze boodschap op een groot spandoek. Eigen borden zijn ook welkom.

 

Eric Groot Kormelink, onze beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit: “Iedereen wil meedoen en goed openbaar vervoer is daarbij heel belangrijk. Met een beperking kost het al veel energie om gebruik te maken van het openbaar vervoer, dit nieuwe plan kan voor veel mensen van doorslag zijn om voortaan thuis te blijven en te vereenzamen. Daarom gaan we actievoeren."

 

Doe mee!  

En kom ook ook actievoeren op 6 juni! Laat het ons weten via toegankelijk@clientenbelangamsterdam.nl. U kunt ook direct uw mening over het Vervoerplan mailen. Vertel ons wat u raakt in korte zinnen, leuzen en kreten, dan zetten wij het op ons grote spandoek. Een langer verhaal is natuurlijk ook van harte welkom. We bundelen alle verhalen en overhandigen deze aan de Regioraad.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig om te kunnen meedoen? Bijvoorbeeld een tolk of adl-hulp? Laat het ons ook weten via toegankelijk@clientenbelangamsterdam.nl. Dan proberen we u zo goed mogelijk te helpen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel