Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 mei 2023

Actie voeren tegen vervoersarmoede op dinsdag 6 juni om 17.00 uur!

De ontoegankelijkheid van het openbaar vervoer in Amsterdam raakt mensen met een beperking keihard. Als de aangekondigde bezuinigingen van het GVB doorgaan, zullen nog meer haltes en bus- en tramlijnen verdwijnen. Dat maakt het voor mensen met een beperking extra moeilijk om mee te doen aan de samenleving. Daarom gaan we dinsdag 6 juni actie voeren.

 

Eric Groot Kormelink, onze beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit: “Iedereen wil meedoen en goed openbaar vervoer is daarbij heel belangrijk.

 

Met een beperking kost het al veel energie om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De aangekondigde bezuinigingen, ook op het

doelgroepenvervoer, kunnen voor veel mensen van doorslag zijn om voortaan thuis te blijven en mogelijk te vereenzamen. 

 

Slechts 27% van de haltes is toegankelijk, dus mensen met een beperking moeten veel meer van tevoren plannen. Loopafstanden zijn lang en

overstappen kost twee keer zoveel tijd, waardoor zij vaak de aansluiting missen.

 

Materieel zoals liften en rolstoelplanken gaan vaak stuk, waardoor reizigers vast komen te staan of weer een andere route moeten zoeken. En zodra de lijnen van nummer en route veranderen, moeten mensen met een visuele- of verstandelijke beperking alles opnieuw uit hun hoofd leren."
 

Tijdstip en locatie

  • Dinsdag 6 juni om 17.00 uur tijdens de vergadering van de Regioraad, het belangrijkste adviesorgaan van de Vervoerregio Amsterdam.
  • Locatie: verzamelen voor de ingang van het Stadhuis (Amstelzijde).
  • Hoe: we zorgen ervoor dat niemand om ons heen kan en zetten onze boodschap op een groot spandoek. Eigen borden zijn ook welkom.

 

Doe mee!

En kom ook ook actievoeren op 6 juni! Laat het ons weten via toegankelijk@clientenbelangamsterdam.nl. U kunt ook direct uw mening over het Vervoerplan mailen. Vertel ons wat u raakt in korte zinnen, leuzen en kreten, dan zetten wij het op ons grote spandoek. Een langer verhaal is natuurlijk ook van harte welkom. We bundelen alle verhalen en overhandigen deze aan de Regioraad.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig om te kunnen meedoen? Bijvoorbeeld een tolk of adl-hulp? Laat het ons ook weten via toegankelijk@clientenbelangamsterdam.nl. Dan proberen we u zo goed mogelijk te helpen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel